10/22/2015

Gehaakte babydekens met grannies

Hoewel ik het eigenlijk niet wil toegeven ben ik wel degelijk verslaafd aan het haken van grannies.

Wat zijn granny squares?

Granny Squares zijn gehaakte vierkantjes. Ze zijn erg leuk om te haken.

Wat vind ik er zo leuk aan?

Het zijn net bouwstenen. Als je er al een paar van gemaakt hebt kun je ze bijna zonder nadenken haken. Bovendien is een granny ook zo klaar.
Toen ik vorig jaar veel hoofdpijn had heb ik onwijs veel grannies gemaakt. Tijdens het haken ontspan ik en de hoofdpijn verdwijnt dan. Ik heb de grannies ook een tijdje gehaakt voor het goede doel via een Facebookgroep Warmtedekens genaamd.
Een paar weken geleden is mijn lieve collega bevallen van een tweeling. Ik had haar beloofd een babydeken te maken (jaja, het zijn TWEE dekens geworden). Op de foto ziet de deken er niet netjes recht uit. Dat komt omdat ik even snel een foto moest schieten terwijl de deken net uit de was kwam, daarna gauw op de verwarming. Binnen een uur moest ik de dekens ook inpakken zodat ze nog mee konden om te worden bezorgd.

Veiligheid

Omdat er zoveel verschillende dekens zijn, heb ik erbij gezegd dat deze voor in de kinderwagenbak zijn. Ik kan me zo voorstellen dat het niet fijn is om een voetje of teentje tussen de gaatjes van de granny weg te halen als de kinderen in hun bedje of box liggen. Het materiaal dat ik heb gebruikt is acryl (synthetisch). Je vraagt je misschien af, is dit dan wel veilig? Ik voeg hier een link naar een artikel van Veiligheid.nl bij: https://www.veiligheid.nl/kinderveiligheid/slapen/beddengoed-voor-kinderen/babydeken
De afmeting die ik heb aan gehouden is 60 x 75 cm want dan kun je zelfs vaak nog de deken een stukje dubbelvouwen. En ook  is de deken dan nog steeds te gebruiken als de baby in de wandelwagen zit of in de maxicosi!
De granny die ik voor deze deken heb gebruikt heet de Summer Garden Granny Square. Ik word er ook heel vrolijk van!
Ik heb de grannies aan elkaar gehaakt.
Er moest natuurlijk nog een rand omheen voor de finishing touch. Dat heb ik gedaan door de steken op te nemen en alleen maar stokjes te haken, in het groen. Aan het eind draadjes wegwerken en de deken kon in de was!
Twee dagen nadat ik dekens klaar had is mijn collega bevallen.
groetjes,
Mariam

Geen opmerkingen: