10/22/2015

Grannyvest haken

Op zoek naar haakpatronen of inspiratie? Lindevrouwsweb

Oh, wat wou ik graag een vest voor mezelf haken. En altijd als ik via Google ga zoeken naar iets om te haken kom ik uit bij Lindevrouwsweb. Ook dit keer! Ik moet zeggen, Joke blogt zoooo enthousiast en leuk dat je haast gelijk aan de slag gaat. Haar blog is mijn absolute favoriet!

Grannyvest van hexagons

Het zou een grannyvest worden, gemaakt van 2 hexagons
De eerste keer had ik wel wat goede raad nodig van een haakvriendin op Facebook, want de hexagon was wat nieuws voor me en ik kwam er toch niet helemaal uit. Na de uitleg ging ik aan de slag en haakte er wat aan af. Het was gewoon verslavend, heerlijk al die verschillende kleurtjes!!
Wat was ik trots toen het vest klaar was. De meningen in mijn omgeving waren verdeeld en teleurgesteld heb ik het vest gelukkig wel snel kunnen verkopen. Ik ging Fennawol halen en weer aan de slag.
Het lukte me dit keer niet echt om de hexagon goed te krijgen en was bang dat ik ook dit keer geen goede kleurkeuze had gemaakt, dus het haakwerk belandde in een doos. Uithalen van het haakwerk was geen pretje dus dat gaat gebeuren als ik inspiratie heb (soms duurt het lang voordat ik daar inspiratie voor heb).
Op een gegeven moment liep ik tegen een mooi koopje aan bij de Zeeman: effen rode Ivy wol, te haken op haaknaald 6. Ik sloeg gelijk de laatste 12 bollen in en ging enthousiast aan de slag. Dit keer met succes. Het zou door het restant wol wel heel spannend worden of ik wel genoeg wol zou hebben. Dat was dus inderdaad niet zo.
Het is heel fijn dat er zoveel haakgroepen bestaan op Facebook dus daar heb ik advies gevraagd. Iemand liet me haar vest zien in het wit, afgemaakt me zwart. Dat vond ik wel wat, dus zo gezegd, zo gedaan. Dit is het resultaat.
Ik mag wel trots zeggen, dat ik hiermee voor de dag kan komen, toch?
Zo nog even eigenwijs in het zonnetje poseren....
Ik ben hier zoooo blij mee!!!
Heb je ook wel eens een vest gehaakt met 2 hexagons?
Omdat niet iedereen begrijpt hoe ik het vest afgemaakt heb, ga ik de werkbeschrijving in de loop van de volgende week uitschrijven.
Dat lange vest ga ik nog een keer haken, alleen dan met 1 kleur. Ook dan zal ik de werkbeschrijving volledig uitwerken.
Wordt vervolgd!!!
Groetjes, Mariam

1 opmerking:

Joke Lindevrouw zei

Oh het bovendste vest vind ik toch heel gaaf! Ik denk dat ik mijn vest toch ook nog langer ga maken, is wat praktischer! Vind hem van jou super goed gelukt!!! Zelf trek ik me niet aan wat anderen zeggen, als ik het maar mooi vind toch. Het onderste vest staat je overigens ook prachtig, daar voel jij je misschien beter in! groetjes Joke