1/12/2016

Poppendag: 50 liter is geen 50 kilo!!!

??? Waar gaat dit nu over Mariam?
Dat zal ik je vertellen: als je poppetjes maakt, dan heb je vulling nodig. Maar ja, die raakt ook wel eens op. Dat was het geval tijdens het vullen van Daantje. Zoals je in het patroon kunt lezen: Daantje is een sterk en stoer ventje, en houd ook van lekker eten. Dus: hij had v-e-e-l vulling nodig!
Ik lees vaak de vraag hier en daar waar je goedkoop veel fiberfill vulling kunt kopen (misschien benoem ik het verkeerd, maar ik bedoel die voor de knuffels). Voor mijn recycleblog zou ik naar Schuimrubbergigant gaan om een fotoverslag te maken van de schuimrubberkussens voor de tuinstoelen. Daar zag ik dat er ook fiberfill vulling wordt verkocht: 50 liter. In mijn belevenis is dat een zak die ik niet op zolder in een hoekje kan zetten.
Zou dat dan wel in de auto -Renault Twingo- passen? Misschien mag ik een stukje uitproberen om te ervaren hoe fijn (of niet) het vult? Een van mijn Facebookvriendinnen heeft al een keer de 50 liter verpakking besteld en was heel tevreden, zowel over de verzending als over het product zelf. Maar ... omdat smaken verschillen wou ik het zelf uitproberen.
Persoonlijk ben ik erg te spreken over de vulling van Action. Die nam ik mee naar Schuimrubbergigant als vergelijkingsmateriaal.

Ik kan na uitproberen concluderen dat deze fiberfillvulling van Schuimrubbergigant net zo fijn vult als die van de Action. 50 liter fiberfillvulling is echter geen 50 kilo fiberfill, maar ongeveer 1 kilo, hahaha. En jaha, de vulling wordt keurig verpakt in een tas die je kunt openritsen, dus dat is wel erg prettig. Net als dat deze tas, prima in de kofferbak past, wat zeg ik? Hij past zelfs op de grond bij de bijrijdersstoel in de auto!
Om je een beeld te geven hoe groot de verpakking dan is, laat ik een foto zien waarbij ik de tas bewust naast de door mij omgehaakte shoptas heb neergezet als vergelijkingsmateriaal.
fiberfill vulling.jpg


En jaha, stiekem ben ik ook wel apetrots op de door mij  omgehaakte shoptas naast de tas voor de vulling...
Ik weet er zijn er meer waar je vulling kunt kopen, maar omdat in handwerkgroepen de vraag rijst waar je vulling kunt kopen en het liefst grootverpakking en via een website is dit een mooie suggestie (vind ik zelf).
Over de shoptas komt nog een aparte blog deze week!
Inmiddels is Stoere Daan nog steeds niet af, hij heeft slechts een stel slippers maar .. wat in het vat zit verzuurt niet. En de kleertjes komen net als voor Barbie echt een keer goed:
Daan in zijn nakie.jpg


In de tijd dat ik niet vooruit te branden was/ben met haken gaat Ginia Mees als een speer. Ze heeft alweer superleuke poppetjes ontworpen zoals Franswah en er komt ook weer een CAL aan.


guido de snowboarder cal.jpg
Voor meer info ga je naar de Facebook groep Amigurumi Handmade by Ginia: https://www.facebook.com/groups/1445034022414218/?fref=ts
Het is alweer een tijdje terug dat ik mijn eerste minirumi haakte. Met de tweede ga ik binnenkort starten, het wordt nog een Belly, ik vind haar zo schattig! Wist je trouwens dat je voor het haken van een minirumi ook een workshop kunt volgen?
Ook als je wilt leren haken kun je je aanmelden voor de workshop:
workshop minirumi.jpg
En niet alleen dat, er wordt binnenkort niet een CAL, maar een FAL georganiseerd! Hoe kom je erop? Persoonlijk vind ik de ideetjes van Esther Emaar helemaal geweldig. Never a dull moment als ik die al ooit gehad zou hebben, hihi!
FAL.jpg


Voor meer informatie verwijs ik graag naar de Facebook groep van Fantirumi's and more: https://www.facebook.com/groups/fantirumiandmore/
Kon ik vorige maand niet meedoen met een CAL, ik hoop deze maand toch echt wel. De CAL van de Bettys-Simm-Salabim groep wil ik ook niet missen, deze start op 20 januari. Ik kan je intussen een leuke Facebookpagina aanraden: https://www.facebook.com/B-B-Wollzauber-1687564088143270/?fref=ts
O ja, ik wil je nog even attent maken op een wedstrijd. Je moet dan een Frambloosje gaan haken, het patroon vind je hier: http://www.ravelry.com/patterns/library/frambloosje. Frambloosje is een heel schattig popje naar het ontwerp van Angelique Luijkman. Als je het popje af hebt, maak je er een foto van en plaatst deze in de groep van Jacqueline Crochet and More:

Dat wordt voor mij dan maar (haalbare) werkschema's maken. Werkschema's zijn voor mij een prettige houvast en ook een stimulans.
Heb je ook al eens een werkschema opgesteld om veel dingen van je wensenlijstje te maken?
Nu ga ik een kijkje nemen op de blog van
De Breimeisjes http://debreimeisjes.blogspot.be/

4 opmerkingen:

Rita Janssen zei

Goede tip over de vulling Mariam! Dit zal voor velen een goed alternatief zijn denk ik. Je omhaakte tas vind ik superleuk, gave kleurtjes! En wat een programma laat je ons daar zien! Ga je al deze projecten echt meedoen?? Dan hoef je vast niet meer te slapen de eerste weken.
Gelukkig kreeg Stoere Daan al slippers, dan heeft hij toch al geen koude voeten meer en de rest komt dan vast ook nog wel eens in orde hoop ik, want zo in zijn blootje met de komende koude dagen zal niet meevallen.
Grtjes, rita.

Akkelien Smink zei

50 liter klinkt inderdaad heel veel! Ik heb ook een zak van een kilo, dat is dus 't zelfde, weer wat geleerd! Die snowboarder is inderdaad een fantastisch leuke pop, maar jouw Daan wordt ook steeds leuker!
Groetjes,
Akkelien
P.S. Alyt is iemand anders! Die is van de blog crealyt. Ik ben inderdaad van de breimeisjes :-)

Mariams Creations Recycle and Create zei

Hoi Rita,

Nou het scheelt dat de CALS op verschillende dagen starten en het stapsgewijs gemaakt wordt allemaal. :)

Groetjes,

Mariam

Mariams Creations Recycle and Create zei

Ohoh, ik zal straks even de lijst aanpassen, dat was natuurlijk niet de bedoeling! Sorry ❤️