1/19/2016

Poppendag En zo is er weer een week voorbij

En zo is er weer een week voorbij. Dit is Daan (ontwerp van Ginia Mees) nu, met ogen en wenkbrauwen. Hij mist alleen zijn pet nog, maar ook dat gaat goedkomen.  Ja, op de foto zonder slippers, hij was er onderweg een kwijt geraakt. En zijn hemd was te kort, het leek wel een BH! “Uit dat ding!!!” zei hij. Hij heeft nog geprobeerd te schuilen achter meneer Sneeuwpop, zijn hemd bleef je zien.
Daan was natuurlijk helemaal niet blij dat ik hem naakt op internet had geplaatst. Maar hij is niet alleen stoer, maar heeft ook een superlief karakter:  hij wou wel op de foto, graag dit keer met kleren. Natuurlijk zou ik daar mijn best voor doen.
Hij had een prangende vraag: of ik die opgeplakte ogen wou vervangen door gehaakte ogen. Ook de ogen opa Bas moest ik vervangen want hij vond opa Bas er zo niet uit zien. Nou Daan, daar ga ik natuurlijk helemaal geen discussie over voeren want hij heeft helemaal gelijk . Die deal staat hoor.
Hij komt nu net onder de douche vandaan. Ik beschouw “mijn stoere Daan” dan maar als Oefendaan. Misschien dat ie volgende week er weer heel anders uit ziet. Hij had het namelijk over borsthaar en zo. Nou ja eh wie weet….
Ik heb veel van Daan geleerd. Het belangrijkste is dat ik eigenlijk aan een stuk door moet gaan met het haken van een amigurumi. Dan wordt ie het mooist. En ja, anders aantekeningen maken, met welke naald ik heb gehaakt, en alle wol bij elkaar houden.
Daan was door mijn lieve dochters uitgekozen. Deze Daan houd ik zelf, ik ga voor de meiden een nieuwe Daan maken (haakkatoen), dit keer van hetzelfde materiaal als waarmee ik Guido de Snowborder en Shopping Coby mee ga maken.
Guido van de CAL zat me al toe te lachen en ook Shopping Coby vind ik een schatje. Die wil ik voor haar naamgenoot maken. Nee, ik begin niet nu al met Shopping Coby (kooppatroon). One step at a time hoor!
Zoals in mijn vorige blog beschreven is de CAL van Guido de Snowborder op de groep Amigurumi handmade bij Ginia (https://www.facebook.com/groups/1445034022414218/?fref=ts)  begonnen. Ik ben er ook mee begonnen, tja, het mocht van Daan, de lieverd. Op de groep zijn al een hoop mooie hoofden van Guido te bewonderen. Allemaal heel verschillend. Echt een feest om naar te kijken.
Het voordeel van de CAL is dat je een week over een deel mag doen. Lekker chill. En wat haakt dat lekker dat haakkatoen. Maar ja, dat had ik eigenlijk ook al ervaren met Belly, de minirumi van Esther Emaar, Crochessie.
Over Belly schreef ik al eerder:
Daar had ik nog materiaal van over, behalve de oogjes, dus die ga ik binnenkort maar eens bestellen. Eerdaags ga ik er wel al mee aan de slag. Ik wil Belly voor 30 januari af hebben, dan kan ik haar meenemen naar de workshop  in Oud-Beijerland. Ik schreef er vorige week over in mijn poppenblog.
http://www.recycleandcreate.com/2016/01/poppendag-50-liter-is-geen-50-kilo.html
Wat betreft de FAL (Fantasize-a-Long) zijn de datum en de benodigdheden al bekend. De FAL start op 6 februari en je kunt elke week een deel doen, dus ook hier weer: lekker chill.  Juist omdat de tijd die je hiervoor hebt om het te maken en de ontspanning die het haken van een fantirumi/minirumi of een mysteryrumi kan ik je aanraden om lid te worden van de groep van Fantirumis and more:
De pop heet in dit geval een “mysteryrumi”.
De Belly die ik nu ga maken ga ik net als de vorige Belly maken voor Villa Pardoes. Ik schreef er over in deze blog:
Wat ik anders ga doen is goed opletten op de kleurwisselingen en hoe ik de beentjes aan naai, want als je het goed doet, kan Belly goed zitten. Voor de kleurwisselingen zal ik op de uitdraai van het patroon erbij schrijven welke kleur wat is.
Meneer Sneeuwpop is bijna klaar. Ook hij wou andere ogen. Alleen zijn armpjes moet ik nog haken en zijn bezem kopen waar ik tips voor gekregen heb van lezers voor verkoopadressen waarvoor hartelijk dank! Wie weet is ie volgende week klaar.
Hij vroeg me wel om naast Daan te staan en wou niet meer VOOR Daan staan. Helemaal nu hij zijn hemd heeft uitgedaan en Daan’s mooie biceps mogen bewonderen….
Morgen is het zover! Dan begint de CAL van Bettys-Simm-Salabim. Ik heb er zo’n zin. Maar voordat het 10 uur is ga ik morgen nog even naar het dorp om de laatste spullen te halen. Omdat Guido met haakkatoen wordt gehaakt vind ik het eigenlijk leuk om dat ook met deze CAL te gaan doen.
En o ja, alsof ik me verveel ben ik ondertussen ook begonnen met Fla, pff, nee, Fpa, nee, he, Frambr, oh nee, Frambs pff, ik krijg het gewoon niet uitgesproken zeg!!! Ik heb het van ellende maar gecopy paste want het is echt een drama met mij. Het moet dus zijn: FramBLOOSJE! Wat erg zeg. Het poppetje is daarentegen zoooo’n schatje. Ik heb de beentjes al af, nu de rest nog.
Ik zit weer eens tegen de popcornsteek aan te hikken. Achteraf straks natuurlijk onnodig want het wordt allemaal hartstikke duidelijk uitgelegd. Ik krijg haar wel af voor de wedstrijd van 30 januari, ze is klein maar heel fijn.

Ik ben ondertussen heel benieuwd wat de andere bloggers hebben geschreven over Poppendag:

De Breimeisjes http://debreimeisjes.blogspot.be/


3 opmerkingen:

Jannie Spronk zei

Wat een schat, die Daan. Ik ben benieuwd hoe hij er volgende week uitziet. Knap en gedurfd, zeg, dat jij zoveel dingen tegelijk kunt maken. Ik raak altijd licht in paniek als ik meer dan twee dingen onderhanden heb. :-))
Fijne dag,
groetjes, Jannie

Jolanda zei

Wat een heerlijk verhaal, arme daan: halfbloot op de foto. Hij heeft ook zo'n grappige verlegen uitdrukking. Moest er wel erg om lachen dat hij graag borsthaar wil hebben. Ben benieuwd.
groetjes Jolanda

Elizabeth zei

Wat een gave vent is Daan! Ik heb je verhaal met plezier gelezen... Het is me wat met die poppen tegenwoordig; ze weten echt wat ze wel en niet willen!
Zelf vind ik katoen ook veel fijner haken dan wol of acryl of een mix.
Je hebt nog veel leuke plannen!

Groetjes, Elizabeth