1/15/2016

Poppendag: Work in progress: herkenbaar?


Vandaag is de CAL gestart van Guido de Snowborder.

guido de snowboarder cal.jpg

Gisteren wou ik graag Daan af hebben, om met iets nieuws te beginnen.

Opstartproblemen zoals al elke dag de laatste weken. Ik werd er gek en verdrietig van! Maar ik ben ook niet voor een gat te vangen. In zo’n geval los ik dat op door eerst alles te sorteren en op te ruimen. Dus… zo gezegd, zo gedaan.


Ik haalde potjes uit de schuur en mijn handwerkbakje waar ik de dingen voor lopende projectjes in had zitten heb ik uitgemest en over deze potjes verdeeld.
potjesfoto voor blog.jpg
Dat maakte me blij. Eindelijk overzicht en o ja, de adapter van mijn IPad teruggevonden (erg handig! Om er in te komen ben ik begonnen met het haken van een tasje voor de adapter van mijn IPad.


adaptertasje blogfoto.jpg
Ik gebruikte haaknaald 3. Het ging goed. Het patroon volgt de komende dagen. Gaandeweg werd ik dolenthousiast. Ik kreeg weer een hoop nieuwe ideetjes.

Toen met de sneeuwpop aan de gang dan, dit zit er al sinds de  zomer onafgemaakt bij, oeps! Intussen heeft meneer sneeuwpop wel een neus gekregen. Ik ben nog op zoek naar een bezem, tips zijn welkom ...
sneeuwpop.JPG

En o ja, de varkenspot… En… Daan

De sneeuwpop kreeg een muts van Elmo Aap, die ‘m weer van mij kreeg. Deze muts is namelijk al heel oud! Ik had de muts op de lagere school gemaakt. We kregen toen handwerkles van een zuster van het klooster. De muts is dus heel speciaal. neus erop gehaakt, een andere kleur sjaal erbij want dat appeltjesgroen vond ik niet meer bij de donkergroene muts passen. Langzaam verscheen er een lach op mijn gezicht.

De mond moest maar even wachten, knoopjes leken me leuk, net als op zijn buik, maar daarvoor wou ik degelijke lijm gaan kopen. Dat lijmprobleem geldt ook voor de varkenspot, dus straks maar op jacht in de winkels.

Dan eindelijk verder met Daan! Ik bleef steeds steken bij de broek. Daan had ik gehaakt met haaknaald 3 en Wibra wol. Niks mis mee. Maar ja, Daan houdt van lekker eten en dat kun je aan hem zien! Broek met haaknaald 4. Broekspijp te klein. Even een SOS berichtje op de Facebookgroep van Amigurumi handmade by Ginia wat nu te doen. Advies: grotere haaknaald, dikkere wol. Dus het werd haaknaald 5. Maar ehm, nog steeds was het probleem niet opgelost. Uit wanhoop nam ik haaknaald 7 en een dubbele  draad wol van Action. Gek genoeg: dit keer paste de broekspijp. Wat was ik blij!!! Ik denk dat ik hem dinsdag kan laten zien. Hij was niet bepaald geamuseerd dat ik ‘m in zijn nakie had laten zien. We hebben een deal gesloten dat ik een fotosessie mag laten zien dinsdag in de poppendag blog als ik wat wijzigingen bij hem aanbreng. Ik kan me prima in zijn eisen vinden dus... wordt vervolgd!

Ben je het ook wel eens zat met die onafgemaakte projecten? Hoe heb je dat dan aangepakt?
Ik ben ondertussen heel benieuwd wat de andere bloggers hebben geschreven over Poppendag:


De Breimeisjes http://debreimeisjes.blogspot.be/


2 opmerkingen:

emmy van mullem zei

Leuk😃 ken het halve projecten 😂 en dan snel wat af willen maken omdat je nog meer wil maken. Een kleine bezem (echt klein) kan je vaak in hobby winkels vinden. Ik vond er 1 voor mijn dickens muis op internet bij een hobby webshop..even googlen miniatuur bezem.

Rita Janssen zei

Je bent weer ongelooflijk druk bezig!! Rustig blijven en 1 voor 1 iets afmaken en afwisselen met andere projectjes doe ik ook, half afgewerkte dingen, daar kan ik hier meer dan een wasmand mee vullen denk ik, helaas. Af en toe duikt er iets op dat dan toch weer wordt afgemaakt, soms haal ik het ook gewoon weer uit. Bezems vindt je in hobbywinkels of soms in tuincentra. En dat Daan het niet fijn vond om in zijn nakie te poseren kan ik begrijpen, maar soms gaat het nu eenmaal niet anders. We hebben helaas maar 2 handen.
Grtjes, rita.