3/08/2016

Poppendag: we komen vooruit!

Daar ben ik weer. Wat een tijd geleden is het dat ik een blog schreef. De vinger is genezen, ik heb eergisteren man en dochter de haren weer geknipt. En dit keer geen drama gelukkig, alle vingers nog compleet en heel!
Sinds zaterdag heb ik de draad weer opgepakt. Tja waar moet ik beginnen…. Frambloosje (patroon Angelique Luijkman) moet nog even wachten. Ze heeft inmiddels wel al een hoofd gekregen (ze durft alleen niet op de foto). Op de groep Jacqueline Crochet & More is ondertussen de wedstrijd al gesloten en is er een winnares bekend. Met toestemming van Cynth Rood laat ik de foto van de winnende Frambloosje zien. Ik vind hem helemaal geweldig!Barbie en haar kat, Opa Bas, Guido en Daan zitten bij mij even in de wachtkamer. Ondertussen is de CAL van Guido voorbij op de groep van Amigurumi Handmade by Ginia Mees en is er ook al een winnares bekend van de wedstrijd: Helma Onink-Verwij. Met toestemming van Helma plaats ik haar versie van Guido. Ik vind 'm zooo mooi. En ik geniet van nog veel meer prachtige ingezonden Guido creaties op de groep.
Ondertussen zijn op beide Facebook groepen ook alweer 2 leuke paasCALs afgelopen. Toen ik niet kon haken heb ik heel erg van de foto’s van medeleden van de groep genoten.
Heb je de CAL gemist en wil je Guido toch nog haken? Stuur dan een mailtje aan Ginia Mees voor het kooppatroon! (giniamees@gmail.com).
Tja, wat zou ik de haaksels van mij allemaal graag afronden. Ik houd mijn hoofd koel, maar makkelijk is het niet. Ginia Mees heeft namelijk naast Franswah de Kok en Shopping Coby die op mijn alsmaar groeiende bucketlist staan alweer een superleuk patroon geschreven: van de King of Pop!!!overzicht patronen Ginia Mees.jpgJe begrijpt natuurlijk dat ik nu extra voorzichtig ben met mijn handen (niet in mijn eigen vingers knippen en zo), want ik zit diep in mijn hart al te popelen om die poppetjes te gaan maken. Maar … one thing at a time.
Ehm, Mariam… wat ben je nu dan wel aan het maken??? Nou dat zal ik je vertellen. Ik ben begonnen met iets kleins te haken. Dan slaag ik altijd bij Conni Hakelviecher.
kuiken 7 maart 2016.JPG
Mijn versie is gebaseerd op het kuiken van radio 3FM:
Over een tijdje zal dit patroon niet alleen in het Duits en Engels maar ook in het Nederlands beschikbaar zijn op zowel https://www.facebook.com/Connis-Häkelviecher-859291467470332/?fref=ts
alsIk zal in de toekomst wat vaker over Conni's leuke mini's gaan schrijven. Zelf heb ik niet met haaknaald 1,5 gehaakt, maar met haaknaald 2,5!
De CAL van Bettys-Simm-Salabim is ook alweer afgelopen. De lampenCAL zoals het werd genoemd werd een draak met een lamp. Ik ben er echt blij mee. Spinus heet de draak. Ik ben er nog lang niet klaar mee, hierbij wel al een voorproefje.
spinus 7 maart 2016.JPG
 
Niet alleen Esther Emaar, Crochessie en Ginia Mees maar ook Bettys-Simm-Salabim is erg productief in de weer met prachtige patronen. Kijk maar eens hier:
Ook ging ik aan de gang met de FAL van Esther Emaar, Crochessie op de groep Fantirumi's and more: https://www.facebook.com/groups/fantirumiandmore/?fref=ts.
En… ik loop natuurlijk mateloos achter. Ach, het komt wel goed schatje!
foto fal 1.JPGdeel 1
foto fal 2a.JPG
deel 2a
foto fal 2b.JPG
deel 2bAls je dit patroon nu al zo leuk vindt dan heb ik goed nieuws: na de FAL is het patroon te koop op www.houseofcreations.net.
 
Zo dit was even mijn verhaal met de ontwikkelingen van de poppetjes.
Ik ben nog niet bijgelezen inzake de collega poppendagbloggers dus dat ga ik bij deze gauw doen:
De Breimeisjes http://debreimeisjes.blogspot.be/

 
 

4 opmerkingen:

Akkelien Smink zei

Plannen genoeg! Gelukkig kun je weer bezig :-)
Groetjes,
Akkelien

Sigrid Swinnen zei

Hoi,
Heb je blog ontdekt via facebookgroep Crochet Friends. Wat een schitterend frambloosje :-)
Ben je nieuwe volger op Bloglovin' geworden.
Groetjes,
Sigrid
(katkatkatoen.blogspot.be)

Jannie Spronk zei

Dat moet een schattig framb(l)oosje worden.....als je hem klaar hebt, wel even showen, hoor!
Groetjes, Jannie

Rita Janssen zei

lief dat frambloosje! En al die andere personages die je daar toont zijn geweldig, pas maar op je vingers nu en aan plannen geen gebrek, dat komt goed!
rita