6/19/2016

Granny (kraak)shoptas (1)


Er is een Facebookgroep die heet AH Shoptas. Dit is de link: https://www.facebook.com/groups/1431247073807837/?fref=tsDaar werd de jute AH tas als omgehaakte tas geshowd. Inmiddels zijn er meer jute tassen te zien die worden omgehaakt. De prachtigste creaties zijn er te zien.Eigenwijs als ik ben leek het me leuk om een tas om te haken die geen jute tas is en ook niet met die afmeting. Ik ging plastic Action-tassen die ik wou recyclen omhaken. Wat een lol had ik daar aan. Ik maakte de tas met behulp van grannies.mo's tas.jpg
De granny is de basisgranny.

Hoe maak je de basisgranny?Een superduidelijke link naar een beschrijving van de basisgranny: http://www.blijmetdraadjes.nl/2010/10/11/granny-square-basispatroon/


De grannies haakte ik aanelkaar.
Een link naar een beschrijving voor het aan elkaar haken:


Voor de zijkanten en de onderkant haalde ik een steek op en haakte daar halve stokjes boven tot de breedte van de zijkant.


Daarna trok ik het gehaakte geheel over de tas (zo heb je een tas in een gehaakte hoes van een tas).


De zijkanten, bovenrand en onderkant naaide ik met halve kruissteken vast met machinegaren in de kleur van het acryl en met een borduurnaald met scherpe punt.


En klaar is de tas!

De tas kraakt een beetje in tegenstelling tot een jute tas. Daarom noem ik ‘m de kraakshoptas :).


Volgende week beschrijf ik een andere omgehaakte shoptas die ik maakte.


Heb je ook al eens een gewone plastic shoptas omgehaakt?


Pssst. Wist je dat er nu een nieuwe groep op Facebook is. Een nieuwe groep waar Accessoires centraal staan! Dus sjaal, tassen, maar ook woon- en andere accesoires.
Die heet "House of Creations". Dit is de link:
https://www.facebook.com/groups/1609205046059384/?fref=ts.

Er komen ook ontwerpen van House of Creations. Het eerste ontwerp is al gelanceerd en te vinden op de website van House of Creations (gratis!): https://www.houseofcreations.net/winkel/patronen/waxinelichtjehouder/
E-mailadres: mariamscreations@gmail.com
Adres: Comeniushof 5
Twitter link mariamscreas1
#ahshoptas #basisgranny #facebook #granny #gratis #haken #houseofcreations #juteahtas #recycle #shoptas

Geen opmerkingen: