6/21/2016

Poppendag: Babypop Lizzy (2)

Van de week kreeg ik een mail binnen dat iemand over een dikke week naar Afrika gaat en kinderkleding wil meenemen. Ik moest gelijk aan Lizzy, de mutsen en mijn verslaving aan de babymutsen denken. Gisteren vertelde ik haar hierover. Ze had gelijk haar jurk uitgetrokken en en nog een jurk en een broek erbij gelegd.


lizzy halfbloot blog.jpg

Ik vraag me wel af wat Daan van Ginia Mees nou in Lizzy's oor fluistert.

“Hier” zegt ze, “die zijn dan voor Afrika. Jij moet voor mij kleren maken.”

lizzy met haar kleren.jpg

“Oh?” zeg ik. “Jaha”, zegt ze “ik had wel gezien dat je Knippie van de bibliotheek had meegenomen en ook dat mijn door jou genaaide spijkerbroek weer terecht is.” Daan staat zoals je ziet perplex....


Hm, voor de poppen dus geen geheimen hier in Huize B. Ik ben gewaarschuwd. Verrassen kun je ze dus ook niet… Hoewel. Ik had mezelf natuurlijk verraden omdat ik alles in de werkkamer had neergelegd. Dus voor verrassingen moet ik de spullen toch ergens anders opbergen. Wel heel gevaarlijk in mijn geval. Ik onthoud dan vaak niet waar ik de dingen neerleg!!!


Vorige week beloofde ik het basispatroon te plaatsen, hier is ie dan. Ik verwijs ook naar de kleine lettertjes onderin: dit is niet mijn ontwerp!
BASISPATROON BABYMUTS VOOR HET GOEDE DOEL.jpg


Mocht er interesse zijn in de details van de muts zoals de oren, neus of ogen, dan hoor ik dat graag. Die heb ik wel zelf bedacht.


Het patroon van de gehaakte versie van dit mutsje kun je vinden op de site van Lindevrouwsweb, een van mijn favoriete websites.


Dat was het weer voor deze poppendagblog.  Nog een tip: neem eens een kijkje op deze blog: http://nietje1955.blogspot.nl


Dank voor jullie aandacht en tot de volgende keer!


E-mailadres: mariamscreations@gmail.com
Adres: Comeniushof 5
Twitter link mariamscreas1
#amigurumhandmadebyginiamees #babymuts #gratispatroon #lizzy #poppendag


Ik ben nog steeds erg druk en niet bij met het lezen van de andere poppendagblogs dus ik ga maar weer gauw kijken bij de andere poppendagbloggers:


en

3 opmerkingen:

Jannie Spronk zei

Wat lief van Lizzy dat ze haar kleren doneert. Maar meteen werk voor jou aan de winkel, hihi.
Fijne dag, groetjes, Jannie

Akkelien Smink zei

Leuk dat jullie zo direct doneren voor het goede doel, al betekent het ook direct werk aan de winkel voor jou ;-)
Groetjes,
Akkelien

Elizabeth zei

Wat een leuk verhaal! Die Lizzy is een regelrechte schat en weet van aanpakken hoor ...