6/28/2016

Poppendag: waarom was Daan zo in shock? Met gratis patroon Barbie's vest :)

Je hebt Daan van Ginia Mees (https://www.facebook.com/groups/1445034022414218/?fref=ts) waarschijnlijk al eens op deze foto op Facebook voorbij zien komen. Maar waar keek Daan nou eigenlijk naar? Ik wou het hem vragen maar had hij zijn handen voor zijn ogen en kon alleen maar NEEE zeggen. Toen hij gekalmeerd was hoorde ik dat hij geshockeerd was door Barbie. Ik keek om en zag: niets.
Wat er aan de hand was? Daan vertelde dat Barbie April de Kikker van Angel’s Creations Crochet (https://www.facebook.com/angelscreationscrochet) wilde kussen omdat ze een vest wou.
Een kikker kon immers toveren? Ik ging op zoek naar Barbie om met haar te praten.
“Luister Barbie” zei ik, je bent echt helemaal in de war. In het sprookje van de prinses en de kikker kust de prinses de kikker omdat hij een prins is. Je maakt hier ook een nog een enorme blunder Barbie: April is een meisje!!! Barbie begon te huilen. Ik had erg met haar te doen, ze wacht al zooo lang op haar vest of wat anders warms voor haar armen. Ze had gelijk. Ik ging daarom vanmorgen aan de bak en dit is het resultaat. Je kunt het vest ook zelf haken, in een rustig tempo is het vest in 40 minuten klaar. Het gratis patroon voeg ik hierbij.
Je zult wel denken, we hadden het vorige week toch over Lizzy? Ja, die is een beetje van de leg (en dat nog wel op zo’n jonge leeftijd!).
De kleertjes waren gewassen klaar om ingepakt te worden. Ik hoorde dat die niet meer mee konden naar Afrika. "Ach," troostte ik Lizzy, "dan pak ik ze vast in voor de volgende persoon die naar Afrika gaat of voor een baby hier in Nederland die jouw kleertjes graag zou willen dragen."
Lizzy fleurde helemaal op. Ze mocht uitkiezen welke foto’s ik in deze poppendagblog moest plaatsen. “Die die”, zei Lizzy dolenthousiast. Ja, die vind ik ook wel erg leuk:

****************************************************************
In november schreef ik over de prachtige gratis ontwerpen van Crochessie by Esther Emaar om te haken voor Villa Pardoes: http://www.recycleandcreate.com/2015/11/maandag-wasdag-dinsdag-poppendag-2.html#links
Met de voorraad minirumi’s gaat het snel. Ondanks dat ik rustig aan doe met het haken van de kleinere haaknaald ga ik toch proberen mee te haken voor Villa Pardoes. De gratis patronen vind je hier: https://www.houseofcreations.net/patronen/ Ook accessoires die er nodig zijn kun je op House of Creations vinden.
Voor de tips & handigheidjes kun je lid worden van de groep Fantirumi’s and more: https://www.facebook.com/groups/fantirumiandmore/
Haak je ook mee?
****************************************************************
Ik had het hierboven al even gehad over amigurumi-ontwerpster Ginia Mees. Zooo, Ginia is de afgelopen tijd heel druk geweest. Eddy heeft een vrouw, Ivy genaamd.
En Joshua:
Gaaf he? Wil je ze ook maken? Ik zou zeggen: word lid van de Facebook groep https://www.facebook.com/groups/1445034022414218/?fref=ts en bestel de patronen van de amigurumi’s via PB aan Ginia Mees.
Heb je geen account op Facebook? Geen probleem hoor.  Je kunt Ginia Mees ook een mail sturen. Haar emailadres is: ginia.mees@gmail.com
Vraag je je af wanneer ik weer met de amigurumi’s aan de slag ga? Nou, de kramp is uit mijn handen (Hoera!!), de patronen zijn zoo verleidelijk, misschien waag ik me maar aan haaknaald 5…. De oplossing voor de pijpenragers die vaak in de ami’s moeten ga ik dan doen met de kleerhaken van de stomerij!!!
Ja, het moet er echt van komen want Bettys-Simm Salabim heeft ook al van die leuke patronen geschreven:
En Hope.
Zijn het geen lieffies….Voor het laatste nieuws en de patronen van Bettys-Simm Salabim ga je naar: https://www.facebook.com/Bettys-Simm-Salabim-763140080407119/?fref=ts
Nou, ik ga na het lezen van de andere Poppendagblogs gauw weer verder met de kleren van de poppen.
Ik ga gauw eens kijken bij
en

5 opmerkingen:

Akkelien Smink zei

Je laat weer heel wat mooie ontwerpen zien! Leuk hé, je hoeft je geen moment te vervelen!
Groetjes,
Akkelien

Anita Oele - van de Grint zei

Je hebt het er maar druk mee, maar er is ook zoveel,leuks te maken, fijn dat de kramp uit je handen is. Groetjes Anita

Corina zei

dank je wel voor al het haaknieuws, leuke ontwerpen zijn er weer bedacht

Jannie Spronk zei

Poeh poeh, wat een mooie foto's van prachtige projecten! Geweldig gemaakt, zeg.
Groetjes, Jannie

Rita Janssen zei

Je blijft ons verbazen met de prachtigste poppen die je hebt gemaakt en al het poppennieuws waar je patroontjes en nieuwtjes kan vinden, echt verbazingwekkend hoe jij hierin thuis bent!
Grtjes, rita.