10/25/2016

Poppendag: cadeautjes

De herfstvakantie is weer voorbij. Ik heb wel wat gefrutseld in de vakantie, maar geen grote dingen. Ik werd er wel weer heel blij van. Zoals met een cadeau, een idee via Zelfmaakideetjesfles cadeau.JPG
Ik vond ‘m ook wel een beetje bij poppendag passen.
Afgelopen tijd heb ik het bij kleine werkjes gehouden. Ik kon mijn hoofd er niet goed bij houden. Daardoor heeft Mallory de beer (vrouwelijke versie van Mighty Malcolm) van DenDennis lang op haar mannetje moeten wachten.
Ik heb Mighty Malcolm een paar keer uitgehaald omdat ik dacht dat ik het niet goed deed. Tot ik het zat was en alle rijen nauwkeurig natelde. Ik zat wel goed! Toen heb ik hem snel verder gehaakt want Mallory voelde zich erg alleen. Het klikte gelijk tussen die twee, kijk maar:
mallory en malcolm in love.JPG
Ehm, moppies, even omdraaien voor de foto, dan kunnen we Mighty Malcolm ook even van voren bekijken….
mallory meets malcolm.JPG
Zijn ze niet lief zo bij elkaar?
DenDennis heeft hele leuke patronen ontworpen. Heel veel staan er in zijn boeken. Ik zet de link naar zijn website hierbij. Dan kun je kijken.

Nou, heb ik teveel gezegd? Ze staan nog steeds op mijn enorme bucketlist, maar ik wil ook kleding maken… Zoveel ideeën, zo weinig tijd. Ken je dat?

Wist je trouwens dat DenDennis ook een eigen haakgroep op Facebook heeft? Daar deelt hij zijn avonturen: https://www.facebook.com/groups/1618634488414661/?fref=ts
Mighty Malcolm en Mallory blijven - zoals je uit mijn titel wellicht kunt afleiden - niet bij mij wonen. Ze gaan op reis naar een vriend en oud-collega die ook nog eens de grootste berenfan van Hilversum is. Ik kan haast niet wachten om ze aan hem te geven.

Afgelopen week is Rudi, het rendier -de CAL van Schlappohrhund Wuppertal - afgelopen. Zelf heb ik niet meegedaan, maar wat heb ik genoten van alle Rudi’s die voorbij kwamen op de Facebookgroep https://www.facebook.com/groups/1232604760086430/?fref=ts

Ik schreef over Rudi in mijn poppendagblog: http://www.recycleandcreate.com/2016_09_01_archive.html
Inmiddels denkt Schlappohrhund alweer na over een volgende CAL. Je kunt je weer aanmelden op de groep. Ik wil eerst dat superleuke varken nog haken.
varken schlappi.jpg
Ook de CAL van Antje Smit op de Facebookgroep Amigurumi Handmade by Ginia Mees (https://www.facebook.com/groups/1445034022414218/?fref=ts) is ten einde. Ook daar heb ik enorm genoten van de gezelligheid en de prachtige Jacadrifrids. Er was weer een wedstrijd voor de mooiste heks. Ik wil niet in de schoenen van Antje en Ginia staan want er kwamen zoveel mooie heksjes voorbij. De winnares is Henny Eijt Steinvoort. Nogmaals gefeliciteerd Henny:
winnaar heks Henny Eijt Steinvoort.jpg
Voor de gezelligheid en hulpvaardigheid tijdens het haken wil je wel graag lid worden.
Ginia heeft een heel leuk cadeau voor de leden ontworpen: Santah. Wat een mooierd he.
santah.jpg
Ze heeft ook andere versies gemaakt. Nieuwsgierig? Meld je aan:
Verder is de CAL op Facebookgroep Garn og Hobby ten einde.https://www.facebook.com/groups/783580321677750/?fref=ts Het was een mysterycal. En wat was die weer leuk!!! Het is een ontwerp van Bettys-Simm-Salabim en nu ook te koop:maus.jpg
Bron foto Bettys-Simm Salabim
Tot slot over de CALs : er is een nieuwe CAL groep CAL Tine’s Haak - Paradise. De CAL start half november. Wat het wordt….. Tja…? Ik zou zeggen, meld je aan en laat je verrassen: https://www.facebook.com/groups/1790812514529007/1791522077791384/?notif_t=group_activity&notif_id=1477241126841527
O ja, een leuke tip. Als je niet meer weet aan wie je een ami kunt geven en je je geen raad meer weet met de ami’s (auto vol bijvoorbeeld, hihi) dit kan ook!
fiets met beestjes.JPG


Ik ben benieuwd naar je reactie en ga nu gauw een kijkje nemen bij de andere Poppendagbloggers:
en6 opmerkingen:

Akkelien Smink zei

Je laat weer heel wat leuke dingen zien! Wat een inspiratie!
Groetjes,
Akkelien

Jannie Spronk zei

Wow, wat een inspiratie! En wat een echte liefde tussen de twee beren...
Groetjes, Jannie

Anita Oele - van de Grint zei

Niet veel gemaakt zegt ze dan ;) Ik vind de hond schattig!! Onthouden ;) Bedankt voor de link
Groetjes Anita

Elizabeth zei

Ja, ik heb de boekjes van DenDennis ook ontdekt. Ze zijn grappig, echt leuke ontwerpen met een knipoog ...
Je hebt er goed aan gedaan om het moppenstel compleet te maken. Wat een liefjes zijn het!

Sigrid Swinnen zei

Dat varken lijkt me heel leuk om te haken! :-)
En wat een grappige fles heb je gemaakt!
Was weer leuk om je foto's te bekijken!
Groetjes, Sigrid

Rita Janssen zei

Persoonlijk haak ik niet zo graag, heb snel last van mijn polsen dan, maar ik vind de ontwerpen van DenDennis en andere amigurimi schattig. Ook de CAL's die je ons telkens toont of ernaar verwijst zijn allemaal leuk, maar ik brei nu eenmaal liever. Je beertjes vind ik geweldig, echt een tof paartje! Grtjes, rita.