11/16/2016

Mijn eerste bijeenkomst bij Lets Cafe

Wat houdt Lets het Gooi en het Lets Café in?


Er wordt gehandeld met gesloten beurs. In ruil voor je hulp of materiaal word je betaald in digitale knikkers. Omdat ik mijn bedrijf wil opstarten van de grond af, en van verdiend geld nieuw geld maken is dit echt iets voor Mariam!
Het Lets Cafe is ook een ideale plek om te netwerken.


Ik was al een jaar lid, maar nog geen een keer het Lets Cafe meegemaakt. Voornamelijk komt dat omdat ik door de weekse avonden werk op de 15e van de maand.
Helaas klopte mijn mailadres ook niet, vandaar dat ik veel informatie pas als mosterd na de maaltijd via Facebook zag. Maar wat een goede actie van Liesbeth om de leden nog even af te bellen om te vragen hoe het gaat. Zo voel je je ook geen nummer maar een echt lid. Ik hou ervan!


Maandag vroeg ik vrij van mijn werk en gisteren was dus mijn eerste Lets Cafe. Het Lets Cafe vind bij iemand thuis plaats. Bij binnenkomst wist ik gelijk weer waarom ik ook alweer graag in Hilversum wilde wonen.


Nou, vertel??
Ik ben opgegroeid in Limburg, ben naar het Gooi gekomen voor studie, heb mijn man ontmoet tijdens werken in Hilversum, we zijn voor woonruimte verhuisd naar Lelystad maar een feestje van mijn hartsdinnetje heimwee naar Hilversum gekregen en datzelfde jaar nog verhuisd naar Hilversum. Geen moment spijt gehad van deze actie…


Ehm, ik dwaal een beetje af, hihi.


Het was leuk om Liesbeth te ontmoeten met wie ik aan de telefoon had gesproken en mailcontact had gehad. En ook met Tjarda had ik even heen en weer gemaild over de bijeenkomst van gisteren. Ook leuk om Jane die me had ingeschreven weer te zien.


We moesten onze naam, nummer, adres en onze specialiteit op een sticker schrijven en op onze kleding plakken. Ik vond het een prima idee.


IMG_8640[1].JPG


Contact maken ging als vanzelfsprekend. Gezellig aan de praat met Gerard, een van de oprichters. Ook erg leuk om weer even te kletsen met Esti, bij wie ik mijn allereerste Letsklusje deed van de zomer.


Het idee is om iets eetbaars mee te nemen, iets om te veilen en als je wilt iets om te verkopen (betalen in knikkers). Toen iedereen binnen was en voorzien van koffie, thee, etc. begon de bijeenkomst. Er was geen voorstelrondje maar de nieuwe leden werden wel onder de aandacht gebracht.


Leden konden laten weten wat ze zochten: bijv. hulp met verbouwing of organiseren en dat in ruil voor knikkers. Er wordt wat afgesproken en we gaan aan de bak. Helemaal mijn ding.


Daarna vond de veiling plaats.


Speciaal voor de veiling had ik een windlicht gemaakt.


IMG_8611[1].JPG


Ik sta voor recycle and create, dus het werd een schone pindakaaspot en haakwerk in de vorm van een sneeuwpop met een theelichtje erin. En toen ging het snel voor me: ik kon vertellen dat ik een haakclub had opgericht maar dat er nog niemand zich had gemeld. Nu was er wel interesse en ook ontdekte ik waarom er nog niemand zich had gemeld: het is momenteel heel druk voor de feestdagen. Nou ja, op woensdag is de deur vanaf 10-12:30 uur open, gebak staat klaar en ik hoor het wel.


IMG_8636[1].JPG


Aanmelden is natuurlijk altijd heel fijn, maar mocht je een spontane bevlieging hebben (die heb ik ook wel eens, vandaar dat ik dit nu meld..) ik ben er klaar voor!


Ik maakte foto’s van de bijeenkomst. Uit respect voor de leden die dit niet willen, plaats ik geen foto’s van de leden. Wel van wat ik gemaakt heb voor de veiling en gescoord door de veiling:


Een gave rugzak die ik wil gaan pimpen.


IMG_8637[1].JPG


IMG_8638[1].JPG


En etiketten voor de printer


IMG_8639[1].JPG


We hebben nog wat nagepraat, samen opgeruimd en vol energie ging ik op de fiets weer naar huis.


Misschien wil je iets meer weten over Lets Het Gooi of of mijn haakclub?


Haakclub Hilversum Haakt: Hilversumhaakt.blogspot.com


Ga je ook meedoen met Lets het Gooi of met mijn haakclub?Geen opmerkingen: