2/09/2017

10 februari 2017 Warmetruiendag!Wat een toeval: vandaag blog ik over kleding en deze blog wijd ik aan Warmetruiendag! Op internet stuitte ik via Google ineens op Warmetruiendag. Ik weet niet meer hoe ik daar toch zo op kwam.Wat is de bedoeling van Warmetruiendag?


Naast een lekkere warme trui aantrekken en je verwarming lager te zetten denk ik persoonlijk ook een stukje bewustwording. Ik doe al een paar jaar de verwarming overdag laag omdat ik op de zolderkamer aan het werk ben. Daar is het behaaglijk warm omdat de ruimte kleiner is en regelmatig de wasdroger aan staat. Beneden vind ik het dan niet nodig te stoken als manlief en de kinderen de deur uit zijn voor werk en school.Als je je verwarming lager zet, ben je niet alleen lief voor je portemonnee maar ook bespaar je energie en het milieu. Volgens de website www.warmetruiendag.nl bespaar je 6% energie en verminder je de CO2 uitstoot met 6% per graad.Nou, een paar vliegen in een klap scoren dus!

Dikke trui voor Barbie


Zoals ik in mijn poppendagblog van afgelopen dinsdag schreef heeft Barbie ook een nieuwe trui. Ze zit er al meer dan een jaar om te roepen. Afgelopen zondag had ik inspiratie. Het moest een dikke trui worden en ze wou een beetje op Doutzen Kroes lijken. Ehm….. juist ja.

De trui van Doutzen is veel dunner, maar aangezien wij dus de verwarming hier wat lager hebben, is deze dikke trui voor Barbie natuurlijk heel geschikt! Zelf schittert mevrouw van afwezigheid en heeft ze een stand-in ingehuurd voor de foto!Het (gratis) patroon heb ik helaas nog niet klaar, die houden jullie nog tegoed.

barbie.JPG


Zelf heb ik natuurlijk ook graag een lekkere warme trui aan. Ik heb het eigenlijk heel vaak koud, dus zonder trui zul je me met deze dagen dan ook echt niet zien! Op deze foto draag ik een ketting die gemaakt is door Ivonne. Ze volgde bij mij gisteren een proefworkshop recyclen met t-shirts. Ik ben namelijk aan het oefenen ben voor de workshops die ik ga geven tijdens Internationale Vrouwendag op 4 maart. Ik weet het, Internationale Vrouwendag is officieel op 8 maart, maar hierover meer in een van de volgende blogs.
IMG_9482.JPG


Doe je ook mee aan Warmetruiendag? Ik ben benieuwd naar jullie foto’s.


Liefs,
Mariam

1 opmerking:

Sigrid Swinnen zei

Warme truiendag is een heel goed initiatief en ik doe eigenlijk elke dag wel een beetje mee.
's Avonds gaat de verwarming een uur voor we gaan slapen al uit.
En overdag, als ik het wat koud krijg, dan trek ik sneller een vest bij aan dan dat ik de verwarming hoger zet.
Je ketting ziet er wel heel leuk uit op de foto!
Succes alvast met je workshops!
Groetjes, Sigrid