3/17/2017

DIY: recycle je klapstoel

Zoals je in het interview door Julia Arnscheidt kon lezen kan ik weinig weggooien.
 
Op een dag zag ik ergens een stoeltje.
 
Kon de stoel nog in - en uitgeklapt worden? Jazeker! Voor mij een reden om de stoel op te knappen.


Voor de rugleuning moest ik achterop twee schroefjes eruit draaien. Ik kon het met zwarte deel eruit wippen. Dat vulde ik op met fiberfill vulling. Toen bijelkaar tapen. Daarna een stofje wat ik nog overhad op maat knippen en erover heen spannen. Daarna in het grijze deel terug doen en de schroefjes vast schroeven.recycle stoel.jpg


Voor de zitting moest ik onderop de schroefjes eruit halen. Ook hier het zwarte deel eruit wippen, opvullen met fiberfill vulling, bijelkaar tapen, stofje op maat knippen, eroverheen spannen en in het grijze deel terug en vastschroeven maar.


Heel simpel opgelost. Het stoeltje kwam ik in originele staat tegen bij Leenbakker. Door de vulling erin zit het stoeltje alleen wat prettiger en zachter.


stoel.jpg
 
Ik ben er best wel trots op.


Heb jij ook wel eens een stoeltje zo eenvoudig opgeknapt?


1 opmerking:

Jannie Spronk zei

Zéker iets om trots op te zijn! Ziet er geweldig uit, en als het dan ook nog zachter zit is dat helemaal mooi meegenomen.
Groetjes, Jannie