3/07/2017

Poppendag: als je snorhaar maar goed zit!


Als je snorhaar maar goed zit!


Het is haast een maand geleden dat ik een poppendagblog schreef. Wat gaat de tijd dan snel!!!


Hoewel het eigenlijk leuker is om deze week over de afgelopen carnavalstijd te schrijven voor poppendag lukt me dat nu even niet. Daarom even een andere poppendag. Hopelijk kan ik volgende week wel over carnaval schrijven, de poppen hebben namelijk onwijs veel lol gehad en dat wil ik jullie niet onthouden.


Jullie herinneren je denk ik nog wel Rocky de keukenrolhouder van Bettys-Simm-Salabim. Ik doe anders nog even een linkje naar zijn foto: https://www.facebook.com/mariamscreationsrac/photos/a.946445415474314.1073741825.946442875474568/946445422140980/?type=1&theater


Ik vind het altijd leuk om de dingen anders te doen en te hebben. En omdat Rocky me zo goed beviel was ik al een tijdje in mijn hoofd bezig met een theemuts….


Een tijdje terug had ik onze theepot gesloopt, niet met opzet want ik was erg op de theepot gesteld. Maar goed, stuk is stuk dus hup de vuilnisbak in met dat ding. Thee uit een theepot drinken vind ik heel erg gezellig. In de krokusvakantie gingen we een ochtend naar IKEA en dochterlief had gelijk een theepot gevonden. Omdat ik bang ben dat ik ‘m weer laat sneuvelen hebben we de goedkoopste gekozen. En wat is ie functioneel (lees: ik vind ‘m niet mooi).


Gelukkig is er een uitdrukking: kleren maken de man. Dat is bij deze theepot ook het geval, hoewel een theepot natuurlijk helemaal geen man is. :D
Tijdens het schieten van de foto’s zaten de snorharen nog niet bij kattie op zijn snuitje. En ik wist maar steeds niet wat ik miste, totdat… ik naar Poekie keek!


IMG_9415.JPG
Hoe kan dat ook anders, hij is immers de inspiratie van mijn theemuts.


Kattie de theemuts heb ik gemaakt van een oude mouw van mijn kabelvest. Die heb dubbelgeklapt, twee ogen, snuit en oren naaien en voila, kattie is geboren! Nog een mooie strik erbij en een lange staart en moeders is heel trots. Hoe vinden jullie ‘m geworden?
theemuts.JPG


Nog even een close-up van kattie:
closeup kattie.JPG


Nu ben ik heel nieuwsgierig: heb jij ook al eens oude kleren gerecycled tot een pop? Of misschien ook een leuke theemuts?


Misschien ben je benieuwd of er dit keer weer poppendagnieuws is? Nou en of!


Er is een CAL waar je Padje de Vliegenzwam kunt maken.
padje vliegenzwam.jpg
Wat een moppie he, en het is eens wat anders!. Wil jij ‘m ook maken? Meld je dan aan bij de Facebookgroep: Haak-, brei-, naai- en andere creatievelingen https://m.facebook.com/groups/993483604069807


Ook is er een leuke CAL bij Cal's by Tine's Haak - Paradise, wederom van Tine een verrassingscal dus.. als je van verrassingen houdt, meld je dan snel aan bij de facebookgroep van Tine: https://www.facebook.com/groups/1790812514529007/?fref=ts


De CAL van Michelle (Amigurumi haken met Adriënne) start op 8 maart. Wil je meedoen, meld je dan bij de CAL groep; https://www.facebook.com/groups/1720187131606513/ Wat een snoepie he.


michelle.jpgNieuwe amigurumi ontwerpen zijn er ook. Wat dacht je van Bim Bam, het draakje van Bettys-Simm Salabim:
bim bam.jpg


Hij/zij zit nog in het ei zelfs!!! Ik vind ‘m helemaal geslaagd

Het (koop)patroon is verkrijgbaar bij: Crazy Patterns en dit is de link https://www.crazypatterns.net/…/2…/bim-bam-der-kleine-drache


Ook Crochessie by Esther Emaar is druk in de weer. Haar nieuwste creatie heet RoxyBelly.
roxybelly.jpg
RoxyBelly is net ontworpen en Crochessy by Esther Emaar is nu druk bezig met het uitschrijven van het patroon en samenstellen van de pakketjes die je dan kunt bestellen als het patroon online is. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen hierover ga dan naar de Facebookgroep https://www.facebook.com/groups/fantirumiandmore/ en meld je aan.


Dat was het voor deze week. Ik ben heel benieuwd hoe het met de andere poppendagbloggers is. Ga je ze ook lezen?


Andere poppendagbloggers
en
4 opmerkingen:

Sigrid Swinnen zei

Superleuke theemuts!!! :-)
En wat een knapperd, jouw kat!
Groetjes, Sigrid

Anita Oele - van de Grint zei

Ik vind Kattie goed geslaagd, de thee lekker warm en je ziet niets meer van de volgens jou 'lelijke' theepot.
Dat je nog maar veel lekkere kopjes thee mag drinken uit je nieuwe theepot:)
Groetjes Anita

Jannie Spronk zei

Wat leuk gemaakt! Zelf drink ik 's avonds ook thee uit een theepot. Ik heb alleen een onbreekbare, hihi, met een deukje, dat dan weer wel. Misschien moet ik ook zo'n leuke theemuts maken om het deukje te verbergen.....
Groetjes, Jannie

Life is sweet! zei

Bedankt om mijn Padje te delen, en je theepot is geweldig... Wil hem zeker maken hihj