11/24/2015

Maandag wasdag, dinsdag poppendag! (2)


Vorige week schreef ik over Teddy van de ontwerpster Bettys-Simm-Salabim. Vandaag schrijf ik over Rocky de keukenrolhouder.
rockyrac.png
Ook Rocky heb ik gehaakt tijdens een CAL.

Wat is ook alweer een CAL? Dat is de afkorting voor Crochet A-Long. Je haakt dan samen aan een project. Dat is heel leerzaam, want je leert van elkaar. Alleen is het dan vaak nog niet bekend wat het wordt. Ook dit keer niet. Ruim van tevoren kregen we op de groep te lezen wat we allemaal moesten aanschaffen.
Omdat ik nog geen echte knuffels had gemaakt vond ik het de vorige keer al vreemd dat er voor het maken van Teddy een pijpenrager bij moest. Voor Rocky moest je een specifieke keukenrolhouder aanschaffen.


Gelukkig was die ruim op voorraad bij de Action. Ook was er een verrassingsei nodig. Ik had het  verkeerde ei in huis, deze.ander ei.jpg
Tijdens de CAL heeft manlief me geholpen met het zagen en perforeren van de pvc buis en heb ik die maar in de kop van Rocky gedaan.
Tijdens de CAL ontdekte ik dat het een tijger zou worden en had voor mezelf besloten dat hij wel een gezicht van Teigetje mocht hebben. En dan het liefst een knipogende, omdat ik geen oogjes had gekocht.
Rocky staat nu heel gelukkig in de keuken te prijken. Hij is altijd blij als hij in de keuken kan helpen en hoopt natuurlijk heel erg dat er wat vies wordt, haha! Zowel Rocky en Teddy zijn binnenkort in 3 talen beschikbaar bij crazypatterns.net: https://www.crazypatterns.net/de/store/Bettys-Simm-Salabim
Vorige week schreef ik over de minirumi van ontwerpster Esther Emaar: Belly. Belly is vorige week naar Villa Pardoes gegaan. Er is een artikel verschenen in de krant, het artikel kun je hier lezen. Als je op het plaatje klikt wordt ie groter (en leesbaarder)
krantenbericht.jpg
Aan de vertaling in het Engels en het Duits wordt hard gewerkt. Hopelijk is die er voor de Duitse en Engelse vertaling van mijn blog van de volgende Poppendag editie bij.
Misschien vind je het leuk om naar de Meet & Greet te gaan op 28 november waar Chrochessie (Esther Emaar) tussen 10:00 en 13:00 te gast zal zijn bij Handwerken CR Couture in Rhoon (https://www.crcouture.nl/. Meer info hierover lees je op: https://www.houseofcreations.net/workshops/.
Deze week ben ik bezig met het patroon van Ginia Mees, en wel: Daan. Voor Daan heb je ook pijpenragers nodig. Ik kijk er vaak over heen als ik naar de winkel ga dus ik plaatste een oproepje op Facebook met de vraag waar ik de pijpenragers kon kopen. Ik ben uiteindelijk heel goed geslaagd bij Action. Het was een knutselpakketje maar wel een waar ik blij van werd, want er zaten ook oogjes in het pakketje en pomponnetjes.
Ik ben best wel laat aan Daan begonnen, dus ik kan alleen een WIP foto laten zien. WIP staat voor Work In Progress.

Ik vind het haken van de patronen van alle drie de ontwerpsters altijd erg leuk. Je zult me dan ook met een dikke glimlach aan het werk zien.
Word je ook altijd blij van het haken van een amigurumi? Enne, ben je ook benieuwd over welke poppen /ontwerpsters ik volgende week tijdens Poppendag ga schrijven?
Andere poppendagbloggers
Nu ga ik een kijkje nemen op de blog van
Blauw Ruitje http://poesmisty.blogspot.nl/;
6 opmerkingen:

De Breimeisjes zei

Je hebt er een mooie Teigetje-draai aan gegeven, aan jouw Rocky!
Groetjes,
Akkelien

Mariam's Creations recycle and Create zei

Dank je wel Akkelien!

Rita Janssen zei

Dit is wel heel knap gemaakt! Een Teigetjelook gegeven aan jouw Rocky, dit is wel een hele leuke keukenrolhouder geworden, heel apart en tof! Zal best wel leuk en spannend geweest zijn om dit te maken. En je nieuwe WIP ziet er ook al goed uit, benieuwd naar de volgende update.
Grtjes, rita.

Jolanda zei

wat een leuke originele keukenrol houder. Handig he zo'n man die dan helpt met zagen. Hier loopt er ook zo één rond die helpt bij het zaag/soldeer of timmerwerk. (niet mijn ding hoor, laat mij maar haken en breien)
je volgende project wordt vast ook weer erg leuk.
groetjes Jolanda

Mariam's Creations recycle and Create zei

Dank je wel Rita. Ik heb het met veel plezier gemaakt. Ik zocht een foto op internet van Teigetje, en toen maar namaken. Ben zoo blij met de keukenrolhouder. De rol is tegenwoordig wel heel snel leeg, haha. Groetjes, Mariam

Mariam's Creations recycle and Create zei

Dank je wel Jolanda, ja, ik heb een schat van een hubby. Ik wil het ook graag nog een keer leren, maar ja, ik vind ook nog eens van alles leuk!!! groetjes, Mariam