12/08/2015

Poppendag!

Ik was er even een weekje tussenuit maar hier ben ik weer!
Wat is er allemaal gebeurd op poppengebied?
Ik ben op 28 november 2015 naar de Meet & Greet geweest. Daar kon je de fantirumi's en minirumi's in real life zien. Er  was zelfs verschil in grootte ook als je het patroon precies volgde. Dat kwam door de manier van haken. De een haakt namelijk strak, en de ander haakt wat losser. Ik vond het interessant dat de manier van haken en het gebruik van een andere haaknaald zo'n verschil kan maken.

Een impressie van de dag kun je zien in het filmpje "Crochessie - HouseofCreations.net in samenwerking met CR Couture"

Ik vond het fijn te ervaren dat ik niet de enige ben die niet kan kiezen uit al die mooie creaties van Crochessie! En het was ook heel leuk om Gompy eens in real life te zien!!! Ik had al een paar keer van hem gehoord en foto's gezien op de Facebook groep Fantirumi's and more.
Voordat dochterlief en ik weer naar huis gingen mochten we nog een waaier uitkiezen. Esther heeft er nog een persoonlijk tintje aan gegeven door er wat op te schrijven. Hartstikke handig zo'n patroon waaier. Nu kan ik als ik bijvoorbeeld naar de wachtkamer van de tandarts ga, mijn haakwerk meenemen en past de waaier in mijn handtas.

Dat ik erg van poppen houd is eigenlijk wel duidelijk als je bij ons in huis kijkt.
De snoeppotten van Koekiemonster en Elmo: wie kent 'm niet? Ja, ik heb ze ook gemaakt hoor. Maar het leek me nog veeeel leuker om een hele grote te maken van Koekiemonster. Dit is 'm geworden:

Zoals je kunt zien was ie ideaal voor de pepernoten.
Afgelopen week was de sluiting van de wedstrijd voor Bas van Ginia Mees. Was ik even blij dat ik niet in de schoenen van Ginia Mees en Antje Smit stond. Want ja, onderhand weet je het wel van mij: ik kan niet kiezen. Zeker geen winnaar uit zoveel mooie inzendingen. De een na de ander. Het is de dames wel gelukt. Petje af dames! En ook voor de winnares, Astrid Spelletjes. Met toestemming van Astrid plaats ik hier haar mooie Bas.
astrid spelletjes.jpg

Ik haak niet alleen poppetjes. Ik vind het ook leuk om kleertjes te maken. Dat deed ik in het verleden voor de barbiepopjes van dochterlief.
barbies.jpg
Vorige week had ik oneerbiedig mevrouw Barbie in de lectuurbak op het bureau gezet. Ik dacht, dan kan ik haar ook niet vergeten. Nou, dat heb ik inderdaad geweten. Ik moet maar maken dat ik snel haar vestje ga haken, want mevrouw heeft het nu koud in haar mouwloze jurk en dat laat ze me ook weten ook! En ook dat ze er niet van gediend is dat ze in een lectuurbak is gepropt....

Door de drukte doe ik voor de eerste keer niet mee aan een CAL van Bettys-Simm Salabim. Ja, ik vind het zeker erg dat ik niet mee kan doen, want ze bedenkt altijd zulke leuke dingen!! Maar ... Bettys-Simm Salabim gaat gewoon door met ontwerpen. Voor advent heeft ze ook wat moois ontworpen, deze heb ik dus niet gehaakt, maar dan kun je zien wat voor leuks ze nu weer heeft bedacht! Dit is Spira! spira.jpg
Patroon vind je hier.

De volgende CAL ben ik er wel weer gewoon bij.  

Misschien vind je het leuk om  zelf eens deel te nemen aan een CAL. Dan heb ik goed nieuws voor je, want kijk maar eens hier:

CAL.jpg
Heb je er zin in? Ga dan naar https://www.facebook.com/groups/JacquelineCrochet/ en meld je aan!

Ik hoop deze week beter te plannen en volgende week trots mijn Daan van het patroon van Ginia Mees aan jullie te showen en een blije Barbie met een nieuw vest aan.
Kom je ook wel eens tijd tekort?
Nu ga ik een kijkje nemen op de blog van
Blauw Ruitje http://poesmisty.blogspot.nl/;

3 opmerkingen:

Nappi Poppenkleertjes zei

Haha, om maar met het laatste te beginne: ik kom ALTIJD tijd tekort.............:-)))
Maar als ik jouw blog lees, snap ik waarom jij tijd tekort komt.
Barbiekleertjes, knap hoor, dat is pietepeuterig werk!
Groetjes, Jannie

De Breimeisjes zei

Inderdaad geen wonder dat je de CAL moet laten gaan, wegens tijdgebrek... Al is het nog zo jammer! Heel mooi trouwens, de kleding van de barbies, het ziet er echt prachtig uit!
Groetjes,
Akkelien

Rita Janssen zei

Ja, dat je een CAL moet laten voorbijgaan heb ook ik maar al te vaak voor wegens tijdsgebrek, jammer toch elke keer weer. Ook hier is ALTIJD tijd tekort, dat zou bij elk bolletje wol moeten bijgeleverd worden! Maar je hebt weer inspiratie kunnen opdoen op de meet & greet, je kan weer dromen en plannen maken en ondertussen zal je echt wel aan de slag moeten voor de barbies vrees ik, want poppen zijn nu eenmaal veeleisend. Je maakte al hele mooie kleertjes ervoor, hoedje af.
Grtjes, rita.