6/19/2016

Granny (kraak)shoptas (1)


mo's tas.jpg

Blog auf Deutsch and in English

Facebookgroep AH ShoptasEr is een Facebookgroep die heet AH Shoptas. Dit is de link: https://www.facebook.com/groups/1431247073807837/?fref=ts


Daar werd de jute AH tas als omgehaakte tas geshowd. Inmiddels zijn er meer jute tassen te zien die worden omgehaakt. De prachtigste creaties zijn er te zien.


Eigenwijs als ik ben leek het me leuk om een tas om te haken die geen jute tas is en ook niet met die afmeting. Ik ging plastic Action-tassen die ik wou recyclen omhaken. Wat een lol had ik daar aan. Ik maakte de tas met behulp van grannies.


De granny is de basisgranny.


Hoe maak je de basisgranny?
In dit filmpje kun je de tutorial volgenEen superduidelijke link naar een beschrijving van de basisgranny vind je op de blog van Blij met Draadjes


Hoe zet je de grannies aanelkaar?


Ik haakte de grannies aan elkaar zoals hier op de Youtube video te zien isEen link naar een beschrijving voor het aan elkaar haken.

Voor de zijkanten en de onderkant haalde ik een steek op en haakte daar halve stokjes boven tot de breedte van de zijkant.

Daarna trok ik het gehaakte geheel over de tas (zo heb je een tas in een gehaakte hoes van een tas).

De zijkanten, bovenrand en onderkant naaide ik met de hand met halve kruissteken vast met machinegaren in de kleur van het acryl en met een borduurnaald met scherpe punt. 

En klaar is de tas!

Waarom de naam kraakshoptas?


De tas kraakt een beetje in tegenstelling tot een jute tas. Daarom noem ik ‘m de kraakshoptas. Heb je ook al eens een gewone plastic shoptas omgehaakt?

Volg me op Facebook Twitter Instagram Youtube


Geen opmerkingen: