9/13/2016

Poppendag: een hoop beleefd tijdens de vakantie


Na een tijdje geen poppendagblogs geschreven te hebben ben ik er weer. Het is ook veeeel te leuk om het niet te doen!
Wat is er allemaal gebeurd?


Ik heb in de groep van Schlappohrhund Wuppertal meegedaan aan een CAL van Schildi, een hele grote schildpad. Ken je Champ nog? Ik schreef erover in mijn poppendagblog.


Het was een waar feest om haar te haken, haar schoentjes, haar gezichtsuitdrukking.. om verliefd op te worden gewoon.

schildi 1.jpg
schildi 2.jpg
schildi 3.jpg
En eenmaal af was ze in de tuin zoooo nieuwsgierig, dat ik er maar foto’s van gemaakt heb:


schildi.JPG


Schildi is helaas niet te koop. Wel is er op 30 september a.s. een nieuwe CAL in de groep. Dit keer van Rudi. Wil je ook meedoen?

Enne.. ken je deze misschien: Programma met de Muis
Ik ben nog steeds helemaal verliefd op Die Maus en haakte de miniversie.


maus.PNG


Maulwurf heb ik ook gemaakt, dat is een patroon van Conni’s Haekelviecher maulwurf.jpgZo fijn om te haken, die mini’s zeker als je niet veel fut hebt maar je toch iets wilt maken. Ik haak ze nog steeds met haaknaald 2,5 of 3 en niet kleiner.


Er is daar ook een olifant te vinden die ik wel in het blauw zou willen haken :).Het lijkt me gaaf om een keer dat eendje te haken, die heb ik helaas nog niet gevonden. Mijn feestje zou dan helemaal compleet zijn!
die maus.jpg
Bron foto ZDF.In de vakantie is me trouwens iets overkomen. Ik heb een kat gehaakt. En het vlees is gewoon niet meer veilig. Net gaar en hete pan of niet: hop daar zat de kat, !!!


kattie.jpg


Kattie wou ook nog de worst met Poekie delen, maar daar had Poek geen trek in. Zoals ik al in mijn vorig Poppendagblog schreef, Poekie is een hele lieve kat.


kattie 2.JPGHet russische patroon is niet moeilijk te begrijpen als je al vaker amigurumi’s van een haakpatroon hebt gehaakt.Ik kan je trouwens ook van harte nieuwe patronen aanbevelen. Ik zou me als je dat nog niet gedaan hebt, snel aanmelden bij de groep Amigurumi Handmade by Ginia, https://www.facebook.com/groups/1445034022414218/?fref=ts want:


Opi heeft nu Omi bij zich
opa en oma.jpgEn ook Ginia Mees heeft weer een prachtig nieuw patroon geschreven:
linke loetje.jpgEn alsof dat niet genoeg is, komt er binnenkort ook een nieuwe CAL


cal Antje Smit.JPG


Ik zeg ook hier: meld je snel aan via de link: https://www.facebook.com/groups/1445034022414218/?fref=ts


Ook Bettys-Simm Salabim heeft prachtig patroon geschreven, namelijk van Wasbeer Cookie (https://www.crazypatterns.net/de/items/17833/waschbaer-cookie-zum-hinhaengen) wasbeer.jpg
En de schrijfster van Oma Saartje, Jannie Brommer (JB Crochet Design and Creations) heeft een superleuk patroon geschreven:bloemenmeisje.jpg


Bloemenmeisje Elyssa, te koop via Facebook of als je geen Facebook hebt via mail aan [email protected]Nou, jullie zien het, we hoeven ons weer niet te vervelen zo aan het begin van het nieuwe schooljaar, toch?Ik ben benieuwd wat de andere poppendagbloggers voor ons in petto hebben. Kom je ook kijken?Voor nu bedankt voor je aandacht en hopelijk tot de volgende keer !


Andere Poppendagbloggers:
en

6 opmerkingen:

De Breimeisjes zei

Zo, jij hebt je best weer gedaan! En nog heel veel plannen ook! Leuk allemaal!
Groetjes,
Akkelien

petronille zei

Leuk dat je even bij me bent wezen kijken. Ik zit vaker op facebook tegenwoordig. Daar zal ik je opzoeken. Groetjes, Petra

Corina zei

wat een super geweldig schildpadje! En leuk je weer te zien in blogland. Leuke patronen?CALs kwam je tegen, wat gebeurt er toch veel leuks via internet!

Nappi Poppenkleertjes zei

Wow, wat een nieuws heb jij te vertellen. En allemaal even leuk! Vooral die opa en oma zijn geweldig!
En ja, dat programma met de muis keek ik vroeger ook altijd, onze jongens waren toen nog klein.
Groetjes, Jannie

Elizabeth zei

Wat een heerlijke lange blogpost ... Je hebt de schade wel ingehaald :)
Ik vind je schildpadje erg leuk!
En wat een inspiratie deed ik op via al die links; je hebt plannetjes genoeg!

Rita Janssen zei

Wat heb jij een hoop te vertellen en te laten zien, ongelooflijk wat je allemaal uit je haakpen weer getoverd hebt! Het ene nog mooier en specialer dan het andere, het blijft me fascineren, enkel ik haak niet graag, maar maak ook wel heel graag miniknuffeltjes maar dan gebreid. De muis is geweldig, die ken ik ook nog:-). Dankjewel voor de links!
Grtjes, rita.