9/27/2016

Poppendag met een hoop nieuwtjes weer

Deze week laat ik jullie drie creaties zienMini Meneer de Uil zoals ik hem noem, gemaakt van restjes wol. Het is een patroon van http://kervei.blogspot.co.uk/2012/03/tutorial-uiltje.htmlmeneer de uil.jpgDe oogjes zijn gekocht bij Zeeman. Eerst dacht ik nog, het zijn zelfklevende oogjes. Nee hoor. Ik heb ze vastgeplakt met textiellijm van Action. Ik dacht "dat wil niet plakken". Nou echt wel: met geduld, even plakken, afblijven en vast zit ie!Verder heb ik nog een nijlpaard afgekregen. Hij heet Nilli Nilpferd naar een patroon van Bettys-Simm-Salabim.(https://www.facebook.com/Bettys-Simm-Salabim-763140080407119/?fref=ts)

Ik kijk hier wel uit om te zeggen dat ik hem heb afgemaakt, haha!


Ik zag ergens op Facebook dat iemand het witte gedeelte van het oog had gehaakt en een zwart knoopje had vastgemaakt. En klaar is een oogje.


Dat moest ik natuurlijk ook even uitproberen! Ik had namelijk nog een hele koker vol met knoopjes. Ik ben er best blij mee. Wat vinden jullie:nilly.jpgIk ben ook weer verder gegaan met Squirly, de FAL van Crochessy by Esther Emaar.Juist omdat ze nog niet klaar is is ze nu heel verlegen en staat ze ermaar half op. Ook hier heb ik foutjes ontdekt. De oogjes die ik via HouseofCreations.net heb besteld kreeg ik er met geen mogelijkheid op bevestigd. Dat lag aan mijn haakkunst. Weer een mooi leermomentje en ik plakte er maar weer een oogje van Zeeman op. Lelijk is ze niet, maar het had zo leuk geweest om haar met de oogjes als beschreven te maken… Volgende keer beter!squirlyJa, het was een tijdje terug alweer dat de FAL is afgelopen. Crochessie is ondertussen heel erg druk bezig geweest en heeft afgelopen week een nieuw patroon uitgebracht, Turtoisy. Is ze niet prachtig…(foto van Crochessie by Esther Emaar)
Turtoisy-vz-patroon.pngTurtoisy is een gratis patroon gemaakt op een Emté ei. Je kunt het patroon downloaden op www.houseofcreations.net. Deze prachtige creatie kun je haken voor Villa Pardoes (ik schreef al eerder in mijn Poppendagblogs hierover) of voor jezelf natuurlijk. En om het makkelijk te maken hoef je niet uitgebreid op pad voor de materialen: je kunt via House of Creations ook een pakketje kopen in verschillende mooie kleuren.Is er ook nog meer poppennieuws? Oh ja echt wel. Heel veel zelfs!
Morgen start er een CAL bij Amigurumi haken met Adriënne. Je kunt dan deze prachtige Jozefien gaan haken.josefien.jpg
Wat een dotje he. Wil je ook meedoen, ga dan naar de Facebookgroep en meld je aan. Dit is de link: https://www.facebook.com/groups/120869844976522/?fref=nfDe CAL van Jacadrifrid van Antje Smit op de groep van Amigurumi Handmade by Ginia Mees (https://www.facebook.com/groups/1445034022414218/?fref=ts) is deze week gestart.
jacadrifid.jpg 
Je kunt nog meedoen, maar denk erom: elke week wordt het ene deel vervangen door een nieuw deel. Dus… meld je snel aan en aan de haak! :D Ik kan je deze groep van harte aanbevelen, het is altijd een gezellig feest om de delen voorbij te zien komen. Nou ja, het is niet uit te leggen, je moet het gewoon zelf ervaren. Dus.. waar wacht je nog op? Meld je aan! :DDuitse CALs zijn er ook: 30 september start de CAL van Schlappohrhund Wuppertal van Rudi  (https://www.facebook.com/groups/1232604760086430/?fref=ts)
rudi.jpg
bron: foto Schlappohrhund WuppertalEn op 8 oktober een CAL van Bettys-Simm-Salabim in de groep Garn og Hobby: https://www.facebook.com/groups/783580321677750/?fref=ts
cal betty.jpgOf ik aan al deze CALs ga meedoen? Ehm, dan kan ik niet meer slapen, ik kom uren tekort zo, ghighi.Nee, deze informatie wil ik wel dolgraag met jullie delen, gewoon omdat het kan en ik het jullie en de ontwerpsters van harte gun.Zelf ben ik een hoop ami’s en andere werkjes aan het afmaken. Anders zie ik door de WIPs de amigurumi’s niet meer...Voor nu bedankt voor je aandacht en hopelijk tot de volgende keer!

Andere Poppendagbloggers:
en
3 opmerkingen:

Nappi Poppenkleertjes zei

Ik vind het superknap dat jij altijd met zo veel nieuws komt! Neem mij nou, afgelopen week was ik bezig met van alles, maar ik weet er niks over te vertellen....(komt ook wel weer goed, hoor).
Je maakte trouwens een paar prachtige knuffels. Ik ben benieuwd naar de hele Squirly.
Groetjes, Jannie

De Breimeisjes zei

Wat heb je weer veel plannen! En ik vind het knap dat je aan zulke CAL's meedoet, ik vind dat altijd te dwingend, dus ik begin er niet aan.
Je oogjes zien er op deze manier ook prima uit! Al snap ik best dat je nu ook de officiële oogjes had willen gebruiken.
Groetjes,
Akkelien

Elizabeth zei

Ja, inspiratie genoeg weer hier elke week! Eigenlijk teveel moois tegelijk om allemaal te zien :)
En dan een CAL om een pop te haken, oh..., ik hoop dat ik dat kan weerstaan!