9/20/2016

Poppendag

Ik ben de afgelopen weken lekker aan de haak geweest.


Zo kwam Frambloosje af. Ze hangt nu heel trots aan mijn tas.
Eigenlijk was het wel goed dat ik op een later moment met haar verder ging, ik had namelijk een fout gemaakt: de popcornsteek klopte niet (haar buik). Hoe die wel moet kun je zien aan haar mutsje.frambloosje.jpg
Ook dit keer kan ik een mini laten zien. Een roze olifant (design Conni’s Häkelviecher, https://www.facebook.com/Haekelviecher/?fref=ts). De mini’s zijn bij uitstek ideaal om van een laatste restje  wol te maken.


olifant.jpg
Wat je ook van restjes mooi kunt haken is een omgehaakte snoeppot. Het heeft niks met poppendag te maken, maar degene die ernaast staat wel:


mallory.jpg
Wie dat is? Dat is Miss Mallory, het vrouwtje van Mighty Malcolm. Mighty Malcolm is een (gratis) patroon van Dendennis. (http://www.dendennis.nl/free-pattern-mighty-malcolm.html)Het was ook eigenlijk mijn bedoeling om Mighty Malcolm zelf te haken, maar ja, een stoere beer met een roze truitje????? Dus werd het Ms Mallory. Intussen ben ik tussen de ziekenboeg door wel lekker bezig om ook Mighty Malcolm zelf te maken.En. Zijn jullie al klaar voor de CALs?Welke ook alweer? Nou, onder andere die van Rudi van Schlappohrhund Wuppertal (duitstalig). Wil je ook meedoen?


Of in het Nederlands:cal Antje Smit.JPGIk zeg ook hier: meld je snel aan via de link: https://www.facebook.com/groups/1445034022414218/?fref=tsIk kan je trouwens een hele leuke groep aanbevelen, Haakpatronen van Ankie https://www.facebook.com/groups/1023870571016281/?fref=tsDe groep is er om Ankie’s haakpatronen te promoten, maar ook voor een goed doel te weten Berendekens. Berendekens? Ik heb even de tekst van hun website gekopieerd: “Deze groep maakt dekens voor kinderen die veel liefde, berenknuffels en warmte kunnen gebruiken. Berendekens voor een beren goed gevoel. Voor kinderen, vanaf leeftijd 0 tot 16 jaar, die het moeilijk hebben en hinder ondervinden in het kind zijn.”Met de verkoop van mijn patronen wil Ankie dit goede doel steunen: https://www.facebook.com/groups/1471866773043194/
Ankie haakt behoorlijk snel. Om dat te kunnen bekostigen is ze ook patronen gaan ontwerpen om zo te kunnen blijven haken....
Ik zou zeggen, ga naar Ankie’s groep en kijk of er een leuk patroon bij is (Spookje, Meneertje IJskoud, Japie Stokstaart, Femke Fret, handpopje of Knurt Drommels). Op de omslag van de groep kun je de foto’s zien.
De patronen zijn te kopen door Ankie een mailtje via Facebook te sturen.Alweer een lange blog…


Ik ben benieuwd wat de andere poppendagbloggers voor ons in petto hebben. Kom je ook kijken?
Voor nu bedankt voor je aandacht en hopelijk tot de volgende keer !
Andere Poppendagbloggers:
en

4 opmerkingen:

Nappi Poppenkleertjes zei

Frambloosje zal zelf ook wel trots zijn dat ze aan jouw tas mag pronken!
Groetjes, Jannie

Elizabeth zei

Je zit ook vol ideeën! En ik vind het buikje van Framboosje mooi hoor ...

Corina zei

Leuk Frambloosje! En ik ga even wat van je tips bekijken

Rita Janssen zei

Frambloosje is keileuk geworden, maar ook de roze olifant vind ik geweldig hoor! Je blijft ons leuke links geven waarvoor dank, ze zijn allemaal leuk, alleen de tijd ontbreekt.
Grtjes, rita.