12/06/2016

Poppendag en een beetje mutsendag

Wat heeft Lizzy veel mutsjes op gehad voor de foto he? Dat had Elmo Aap in de gaten. Speciaal voor hem heb ik daarom een muts gemaakt. Ik vond het belangrijk dat hij veel kleurtjes in zijn muts moest hebben. Het werd daarom een soort van rastamuts.
Elmo is duidelijk GEEN Lizzy. Het is een hele ondeugende aap die dus ook niet makkelijk model staat voor de foto, kijk maar eens…..
IMG_8763.PNG
Recht in de camera kijken? Wat is dat?
Zoiets?
IMG_8764.PNG
Ik moest er eigenlijk ook wel erg om lachen, aapjes zijn gewoon grappig.
Elmo kreeg ook de slappe lach en kreeg er zelfs buikpijn van
IMG_8765.PNG
Nou ja, ik geloof dat jullie de muts wel goed hebben kunnen bekijken toch?
Een tijd terug heb ik voor mezelf een muts gemaakt. Een hoofdpijnmuts noemde ik ‘m. Van de week zal ik het patroon op mijn blog zetten. Eigenlijk is het een chemomuts, maar omdat ik veel last had van een ijskoud hoofd en dus ook onwijs veel hoofdpijn noemde ik ‘m een hoofdpijnmuts. De hoofdpijnen werden daardoor draaglijker en ik nam geen pijnstillers meer.
Inmiddels heb ik de muts niet meer nodig. Wat ben ik blij.
Omdat ik vaak mijn eigen mutsen kwijtraak in huis zocht ik naar een oplossing. Kennen jullie Schildi van Schlappohrhund Wuppertal nog? Ze meldde zich en wou de muts eens passen. En kijk:
IMG_8757.JPG
Wat was ik blij met haar aanbod. Ze past nu heel goed op mijn muts. Nu weet ik waar de muts is als ik ‘m weer nodig heb. Dank je wel Schildi, je bent een schat!
Wil je ook een Schildi haken? Ga naar: https://www.facebook.com/lammyundseinefreunde/?fref=ts
Ik hoop dat deze week wat rustiger wordt en ik weer met de poppenkleren en de poppen zelf aan de slag kan gaan. We zullen het beleven volgende week.
Is er nog poppennieuws?
Nou en of! Wat dacht je van deze prachtige schaapjes van Bettys-Simm-Salabim:
luna von mah.jpg
lisa von mah.jpg
Ik ben zoooo verliefd.
Misschien vind je het leuk om met een adventskalender mee te haken. Ga dan naar de gezellige groep van Amigurumi Handmade by Ginia Mees en meld je aan: https://www.facebook.com/groups/1445034022414218/?fref=ts
En nu even heel iets anders. Ik ben wel vaker verliefd, maar ik heb eigenlijk niks met monsters. Behalve met dit monster. Die kleur, die ogen. Daar kun je toch alleen maar verliefd op worden? Dit monster doet mee met de ontwerperswedstrijd. Willen jullie please ook stemmen op dit prachtige monster ontwerp van JB Crochet and Designs?
monster van JB Crochet and Designs.jpg
Ik hoop zo dat ze wint..

Nu ga ik bij de andere poppendagbloggers kijken:
en5 opmerkingen:

Rita Janssen zei

Wat een ondeugende kerel is Elmo zeg, maar zijn rastamuts past hem als gegoten, echt iets voor een gekke aap zoals hij! En Schildi is een schat om op je muts te passen voortaan zodat je hem niet meer hoeft te zoeken als je hem nodig hebt. Dankjewel voor de andere tips en links!
Grtjs, rita.

De Breimeisjes zei

Heel leuk, die mutsenfoto's!
En wat laat je verder weer mooie dingen zien!
Groetjes,
Akkelien

Elizabeth zei

Ik heb weer genoten van je verhaal! En zo leuk al die tips en linkjes...
Fijn dat de hoofdpijnmuts hielp; altijd beter dan pillen. Maar chemo is wel een zwaar traject...
Sterkte gewenst hoor!

Groetjes, Elizabeth

Mariam's Creations recycle and Create zei

Hoi Elizabeth, dank voor je reactie. Ik hoef geen chemo. De muts deed voor mij dienst voor mijn hoofdpijnen. Het was toevallig dat ik een chemomutspatroon vond.

Nappi Poppenkleertjes zei

Het was afgelopen dagen echt wel nodig, zo'n warme muts. Fijn dat de hoofdpijnmuts hielp en dat je hem nu niet meer nodig hebt.
Groetjes, Jannie