12/20/2016

Poppendag: Poekie de kat komt in actie

Wat is er gebeurd met Lizzy? Poekie had Lizzy met een bloot bovenlijf zien zitten op het vensterbank.IMG_2224.JPG
Dat kon natuurlijk niet (en dan ook nota bene voor het raam!!!) dus Poekie sprak Lizzy toe. Ze deed gauw haar t-shirt aan. Ik moest nu echt aan de bak met haar kleding vond ze. Ja, daar heeft ze dus echt een punt die Lizzy.
Op Youtube vond ik een dag eerder een leuke opname van Vonnes Creaties voor een muts gemaakt van grannies. Zoals je weet ben ik helemaal weg van grannies. Dus ik wou een grannymuts voor haar maken.
Ik kreeg ‘m vrijdag niet af en afgelopen zaterdag zou ik met Ankie gaan koffie drinken en haken bij de Coffee Company in het Gelderlandplein.Wat denk je wat? Ik nam de spullen voor de grannymuts mee. Lizzy was ook mee en ik zette haar pontificaal op een tafel neer in de Coffee Company. Wat was ze blij met alle aandacht.
Het was heel gezellig met Ankie haken, we hebben een lekker eind weg gekletst èn we zijn IMG_8991.JPGnog lekker opgeschoten met ons haakwerk, Ankie met een prachtige omslagdoek en ik dus met Lizzy’s muts. Alleen, ik wist niet uit mijn hoofd hoe de grannies aanelkaar zouden moeten worden genaaid/gehaakt. Dat liet ik dan maar zitten tot thuis.In de avond heb ik nog vlijtig door zitten haken aan de muts. Hoe vinden jullie het geworden?
IMG_9018.JPGZucht: Poekie, ze mag heus wel op de foto hoor.. ik zag dat ze haar t-shirt aan heeft.
IMG_9017.JPGJuist Poekie. Zo zien we het tenminste beter.Als je de muts leuk vindt en ook wilt haken ga dan naar youtube, Vonnes Creaties, en dan type je haken - tutorial: grannymuts in.Oh ja, ik haakte de muts met haaknaald 3 en Royal garen van Zeeman.
Veel succes en het lijkt me heel leuk om het resultaat te zien…En dan nu weer (poppen)nieuws:


Op woensdagochtend ben je van harte welkom in mijn haakclub in Hilversum. Voor meer info en aanmelden ga naar: www.facebook.com/hilversumhaakt Haak je ook aan?Ankie Smit (een andere Ankie dan met wie ik koffie dronk) heeft twee hele leuke patronen geschreven, te weten Pauli en Paulette:
IMG_9019.JPG
Foto van Ankie SmitWat een gaaf stel he. Je kunt ze ook maken, het patroon is gratis beschikbaar gesteld door Ankie. Ga dan naar de Facebookgroep van Ankie en meld je aan: https://www.facebook.com/groups/1023870571016281/?fref=tsIk kan je ook van harte haar kooppatronen aanbevelen. De opbrengst hiervan gebruikt ze voor het materiaal voor het goede doel, te weten Berendekens: dat zijn dekens voor kinderen die veel liefde, berenknuffels en warmte kunnen gebruiken.De volgende week is het kerst. Ik heb geen idee of er dan poppendagnieuws is. Kom je anders toch gezellig even langs?Groetjes,
Mariam


Ondertussen ga ik bij de andere poppendagbloggers kijken:
en3 opmerkingen:

De Breimeisjes zei

Ha, leuke foto met je poes :-)
Ik denk dat ik volgende week ook wel even kom kijken!
Fijne feestdagen vast!
Groetjes,
Akkelien

Corina zei

oh wat herkenbaar, foto's maken met een poes erbij... fijne feestdagen!

Nappi Poppenkleertjes zei

Die poekie was vast jaloers op die mooie muts!
Groetjes en fijne feestdagen, Jannie