3/20/2017

Poppendag: de poppen gaan er vandoor met de Innocentmutsjes en....


Een tijdje terug schreef ik over carnaval en dat de poppen hier ook mee bezig waren. Nou oordeel zelf:De Innocentmutsjes waren erg in trek. En manlief en ik kochten de smoothies graag omdat je zo ook een goed doel steunt, namelijk het Nationaal Ouderenfonds. http://www.innocent-international.com/newsletter/17-02-28_newsletter_nl.phpNiet onbelangrijk: de smoothies zijn ook geen straf om te drinken. Wat zijn die lekker!!!Toen we net thuis waren van boodschappen doen waren de poppen al onrustig aan het kijken welke mutsen we hadden gescoord… om er vervolgens mee aan de haal te gaan! Zoals je ziet hangen de kaartjes er overal nog aan, LoL!Daan hadden jullie al gezien met de inktvismuts, maar hij had er nog een te pakken omdat deze niet op Hannah’s koppie paste.

IMG_9605.JPGDeze muts is ook hem wat te klein vinden jullie niet?

Ze zijn nu niet meer te koop, maar door het jaar heen worden er vast weer nieuwe gemaakt om ze op een later tijdstip weer in te leveren bij Innocent voor de verkoop. Heb je ook zo’n zin om al wat van die mutsjes te maken: http://www.degoedgemutstebreicampagne.nl/patronen

Duitse patronen zijn er ook en ook door onze Duitstalige Innocentconsumenten en haaksters/breisters (en de mannen niet te vergeten) wordt er vlijtig aan de mutsen gewerkt. Kijk maar hier:


En in het Engels:
Innocent werkt eigenlijk wereldwijd: http://www.innocentdrinks.co.uk/blog/the-big-knit-2017

en op Instagram

Hannah heb ik in de tussentijd maar snel haar gegeven. Ik kon al dat blote gedoe ook niet meer aanzien, hihi


IMG_9568.JPG


Schildie van Schlappohrhund Wuppertal (https://www.facebook.com/schlappohrhund.wuppertal?fref=ts) wou niet achterblijven met dat haar van Hannah en had ineens mijn pruik te pakken…


IMG_9129.JPG


Tja en Barbie dacht, ik doe die andere Innocent muts gezellig op. Hij glijd eigenlijk een beetje over haar hoofd heen, zo ruim is ie, maar dat zien we gelukkig niet op de foto nu. Ze wou ook alleen maar op de foto met de muts als Katje Kruimel van Stip en Haak haar zou bijstaan. Daar hoef ik natuurlijk helemaal niet over na te denken.
IMG_9538.JPG


Katje Kruimel vind ik ook zoooo leuk, ik wil er nog steeds een paar extra van maken. https://stipenhaak.blogspot.co.uk/2014/01/kruimel.html Stukje bij beetje komt het wel. Eerst maar de WIPs afmaken.

Poppendagnieuws

Ja, ik ga echt mijn best doen dit jaar om de WIPs af te maken, heb zelfs nog 2 of 3 Marabellys (patroon Crochessie by Ester Emaar) in aanbouw…(foei Mariam)


Ondertussen heeft Ginia Mees aangekondigd dat er een nieuwe CAL komt, die start op 15 april: https://www.facebook.com/ginia.mees/videos/1158505807593074/


Meld je snel aan op de supergezellige Facebook groep genaamd Amigurumi Handmade By You https://www.facebook.com/groups/1445034022414218/?fref=ts om op de hoogte te blijven dan kun je ook zien hoe die wordt.

Ook is er op de Facebookgroep Crochet Friends (https://www.facebook.com/groups/1131356403544384/?ref=ts&fref=ts&qsefr=1) een leuke cal van Dani's Crochet Art :


 
Via de Facebookgroep Haak met ons mee, is er een workshop van Beun
 
 
ik citeer: 
"Wij haken Beun , een kooppatroontje van Jannie Brommer, dat nu ter gelegenheid van onze workshop, gratis aangeboden word, op voorwaarde dat u mee haakt.
Heeft u er zin in ?
KLIK dan snel op de link en doe mee !!
https://www.facebook.com/groups/496261423831043/ "Bettys-Simm Salabim heeft ook weer een nieuw patroon ontworpen: babystier Thomas. Als altijd weer een lief patroon, Om te gappen met die prachtige pootjes met een hexagon….
babystier Thomas.jpg
Nou, ik hoop dat jullie even genoeg inspiratie hebben.


Dank voor jullie aandacht en ik zou zeggen, neem ook eens een kijkje bij de andere poppendagbloggers. De lijst vinden jullie bij


 
Liefs, Mariam

4 opmerkingen:

Rita Janssen zei

Zoveel inspiratie, niet te doen, we kunnen moeilijk keuzes maken zo denk ik, wat een aanbod! De CAL's en de meehaakprojecten swingen de pan uit overal, maar het is superleuk! Ooit deed ik mee aan het maken van de innocentmutsjes, superleuk om te doen en ideaal voor restjes.
Grtjes, rita.

De Breimeisjes zei

Leuk idee, om die mutsjes van de goedgemutste breicampagne aan de poppen te geven :-)
Ik zag ze dit jaar voor 't eerst in de winkel trouwens. Ik heb er ook wel eens aan meegedaan, maar dit jaar niet. Wel een hele leuke actie!
Groetjes,
Akkelien

Elizabeth zei

Die poppen van jou zijn al net zo vindingrijk als jij!
Geweldig dat je dit goede doel zo steunt, en je enthousiasme straalt van je bericht af...

Groetjes, Elizabeth

Anoniem zei

Wat een grappige poppenbende heb jij ;-)
En geweldig leuk, van die mutsjes!
Groetjes en fijn weekend, Sigrid