6/03/2017

Granny Spiration Challenge juni 2017 deel VI


Hoihoi allemaal,

Eindelijk weer een blog van mij over mijn crea’s! Dit keer voor de Granny Spiration Challenge van juni 2017.

Maar eerst een overzicht van de granny creaties van de andere Granny Spiration hosts van mei (kan tekstplaatje niet meer veranderen…) 2017

granny spiration challenge juni 2017.jpg
May in a Little Bag (Crochet Inspiration) van Kat Kat Katoen, Simple Granny Dishcloth (gratis Crochet Pattern) van Rhelena, Summer Holiday Granny Bag (Crochet Tutorial) van Atelier Marie-Lucienne, Upcycled Reusuable Shopping Bag (Crochet Inspiration) van mijn persoon Mariam's Creations, Granny Square Bear Lovey (gratis Crochet Pattern in het Duits) van Hakelfieber, Life Squared (Life) van Crochet is the Way en Two Grannies Headband (gratis Crochet Pattern) van EyeLoveKnots).
 

De meest bekeken inzendingen waren van links naar rechts: Sweet Treat Baby Blanket van Underground Crafter, Granny Square Cushion Makeover van Made by Demi, en Flower Granny Square Afghan van The Purple Poncho:
most viewed granny spiration challenge May.jpg
 
De Giveaway van deze maand wordt gerealiseerd door Marjan van Atelier Marie-Lucienne en bestaat uit 2 bollen van Wolke 7 (Cloud 7) garen van de winkel van haar vriend Daniel's yarn shop. Dit garen is 100g met een lengte van 420m.
Wil je ook meedingen naar de prijs, klik op de rafflecopter hieronder.
De linkup van juni is open vanaf nu tot en met donderdag 15 juni a.s.
Ik ga het in dit blog hebben over

Project Shrug

Daar schreef ik als Work in Progress over in november 2015 http://www.recycleandcreate.com/2015/11/project-shrug.html. Ik was geinspireerd door All About Ami: http://www.allaboutami.com/post/97114173811/easychunkycrochetsweater
Heel veel later was het vest dan eindelijk af.
Mariam's Creations cardigan.jpg
Eigenlijk best stom dat het zo lang duurde, zoveel werk was het eigenlijk niet meer….
Mariam's Creations cardigan2.jpg
Wat ik heel leuk vond aan dit project was dat het vest zo makkelijk op te bergen is, dit vest neemt niet veel plek in in de kledingkast .
Zoals gezegd, heb ik de Summer Garden Granny Square gebruikt. Het is echt mijn favoriet, want ik gebruik deze granny ook graag in dekens en zoals je vorige maand kon zien gebruikte ik de granny voor de kraakshoptas van mijn lieve Duitse vriendin Bettys-Simm Salabim.

Werkbeschrijving

Ik haakte met haaknaald 7, dubbeldraads met Royal wit van Zeeman, alleen wat ik in de vorige blog schreef klopte niet: ik hoefde niet nog 25 ronden te haken, maar slechts 4! Wat een verschil he, hihi.
Haak tot een vierkant van 92.
Daarna heb ik volgens de tekening de vierkant vouwen en aan weerszijden 26 cm dichtnaaien en voor de armsgaten de rest openlaten.
patroon voor vest.jpg

De rand

Haak 7 toeren steeds in de achterste steek insteken voor het boordeffect.

En klaar was Mariam.

Als ik weer meer tijd heb ga ik zeker nog zo’n vest haken, heerlijk zo’n project haken met de meeste tijd het verstand op nul.
Heb jij ook al eens een shrug voor jezelf of iemand anders gemaakt?
Tot slot wil ik jullie het volgende vragen
Neem eens een kijkje op hun blogs voor de posts van Challenge van deze maand:
Alexandra van EyeLoveKnots (link party & give away! )
 
Sandra van Hakelfieber Austria (in het Duits)
 
Marie-Lucienne van Atelier Marie-Lucienne
 
Sigrid van Kat Kat Katoen
 
 
Rhelena van Crochet n Crafts
 
En ook een aanrader is de FB haakgroep van EyeLoveKnots, niet alleen voor inspiratie maar waar ook jij je gehaakte creaties mag delen:
fb groep.JPG
Dit is de link:
Veel liefs,
Mariam
 


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Knappe shrug!!! Je staat er heel cool mee!
Fijn weekend,
Sigrid

Jenny Guldin zei

A really smart way to make a shrug... Very nice work!