9/05/2017

Poppendag: ik zag twee beren...

De vakantie is nu echt voorbij, de eerste werkdag zit er weer op. De broer van de groene beer is nu ook klaar en wil wel op de foto:
IMG-0655.JPG


Het eerste wat er in mij opkomt is: ik zag twee beren… Alleen van broodjes smeren komt helemaal niks hoor. Het zijn een stel knuffelkonten die twee!


IMG-0656.JPG
Ze zijn (haast) niet van elkaar te scheiden. Ach, ik vind het ook wel bij knuffelberen passen.


Vroeger had ik een beer en daar sliep ik altijd mee. Die beer was alleen niet knuffelig om te zien maar had van die korte haartjes die tegen mijn huid aan prikten. Alleen het “hand” en zooldeel van de beer waren van stof en die waren in mijn beleving dan zacht. Maar oh, wat hield ik van die beer. Die heette Miriam.


Vroeger noemden heel veel mensen me Miriam. Ik heb geen idee waarom dat ook alweer was. Ik dacht dat het zo hoorde. Tot ik me besefte dat je mijn naam anders schrijft. Miriam de Beer heb ik niet meer. Eigenlijk jammer, maar ja die dingen gebeuren nu eenmaal.
Ik dwaal af!


Volgende week kan ik eindelijk iets laten zien wat ik vorige week op de post heb gedaan. Hopelijk komt hij/zij dan deze week aan. Ik ben er zo vol van en vind het dan ook heel moeilijk om al vier dagen mijn mond dicht te moeten houden hierover. Ik heb er wel wat op gevonden: gewoon andere dingen doen zodat ik afgeleid ben. En dat lukt gelukkig aardig.
We zijn alweer aanbeland bij…..


Poppendagnieuws


CALs
Het is bijna zo ver! De CALs van Ginia Mees (Puck the Ibiza Girl) en Gnomuska van FB groep Haak met ons mee gaan op respectievelijk zaterdag 9 en maandag 11 september van start.


Even ter herinnering
IMG_0478.JPGDe link naar de gezellige FB groep Amigurumi Handmade by Ginia: https://www.facebook.com/groups/1445034022414218/
gnomuska.jpg
De link van de FB groep Haak met ons mee om je aan te melden: https://www.facebook.com/groups/373739732818312/?fref=mentions


Het is nog lang geen kerst, maar de voorbereidingen zijn nu al gaande. Maar wel heel erg leuk hoor.


Op de FB groep van Peggy Sew Amigurumi is er op 11 oktober CAL van een prachtige kerstpop.
peggysew.JPG
Het patroon van de kerstvrouw is normaal een betaalpatroon maar wordt TIJDELIJK GRATIS gedeeld in deze groep. 5 weken op rij komt er een deel online en je hebt per deel een week de tijd om te haken.


zal er een CAL zijn vanaf 18 oktober, maar.. je kunt nu al pakketjes bestellen hiervoor. De pop heet Joëlle en ik vind haar een schatje. En jullie?
joelle.jpg


Op de FB groep van De Hippe Haaknaaldjes heeft Carine Meessen een gave kerstsok ontworpen in verschillende versies:
carine meessen cal kerstsok.JPG


Er is al een CAL hiervan geweest, maar … niet getreurd er komt er nog een 😄. Je kunt alvast op je gemak spullen hiervoor bijelkaar zoeken en de datum in je agenda noteren. De CAL vindt plaats op 1 november. Natuurlijk gebeurt er nog veel meer op de FB groep dus als je nieuwsgierig bent, kun je je maar beter snel aanmelden. Dit is de link naar de FB groep https://www.facebook.com/groups/266966120350264/


Heb ik teveel gezegd dat we ons niet hoeven te vervelen? Ik verveel me nooit, er liggen nog onafgemaakte poppen en er zitten zelfs een paar poppen te trappelen om mee te doen met ….. oh nee, dat mocht ik nog niet verklappen van hun. Misschien volgende week? Ik zou het leuk vinden als je de dan weer een bezoekje komt brengen. En misschien vind je het dan ook leuk om de poppendagblogs van de andere blogsters te lezen.


Dit is het lijstje.


- Es,


Liefs en tot de volgende keer.5 opmerkingen:

De Breimeisjes zei

Gezellig stel, die beren!
En deel je weer veel mooie links met prachtige poppen!
Groetjes,
Akkelien
debreimeisjes.blogspot.nl

Nappi Poppenkleertjes zei

Dat stelletje beren haal je niet meer uit elkaar, ze zijn aan elkaar verknocht. Dat zie me meteen.
Groetjes, Jannie

juffrouw Ooievaar zei

Beer nummer 2 is ook een dotje, fijn dat ze het samen goed kunnen vinden ;)
Ben benieuwd wat je geheim houdt!
Groetjes Anita

Anoniem zei

Schattig, die 2 beertjes! Ik had vroeger ook een knuffelbeer, een troetelbeer (van de tekenfilm ). Hij zag na een tijdje niet meer geel, maar bijna wit van het knuffelen en wassen, de vacht was bijna kaalgesleten en zijn neus hing los. Toch heb ik hem nog lang bewaard. Nu hij naar de beertjeshemel is, zit hij toch nog steeds in mijn herinneringen hoor. Zoveel troost en plezier heb ik er mee gehad! En ik denk dat jouw groene beertjes ook voor veel plezier zullen zorgen :-)

Atelier Marie-Lucienne zei

Hallo Mariam!
'k Zag twee beren broodjes smeren... - nu heb ik voor der rest van de dag dat liedje in mijn hoofd! Ik heb mijn eerste beer wel nog altijd (en ja, hij was ook heel prikkerig). Niet meer mooi om aan te zien (hij is toch ook al 46 jaar oud, hé) en zeker niet zo mooi als die twee bij jou!
Prettige zaterdag,
Marjan