11/21/2017

Poppendag Innocent mutsjes en de haakclub Hilversum Haakt

Een paar weken geleden kreeg ik een grote doos van Wolplein met garen cadeau. Wat later kreeg ik ook een boekje met patroontjes en een poster van De Goedgemutste Breicampagne om mutsjes voor de flessen van Innocent te maken. Dit kreeg ik omdat ik met mijn haak/handwerkclub ingeschreven sta bij de Kamer van Koophandel.
Vol goede moed ging ik weer data inplannen bij de buurtwebsite voor de haak/handwerkclub. Ik kreeg enthousiaste reacties dat men die ochtend niet kon dus ik hoopte dat men de volgende keer dan wel zou komen. De aanmeldingen bleven wederom uit en omdat ik ook andere dingen nog te doen had, ben ik dat maar gaan doen. Daar zat ik dan weer met mijn zelfgemaakte gebak.

Maar….. ik ga wel door met werven. Dat ik de garens heb gekregen is een supertof gebaar van Wolplein om de mensen tegemoet te komen om de mutsjes te maken. Ik reserveer dit daar dan ook speciaal voor. Ondertussen ga ik dan maar in mijn eentje met die mutsen aan de slag, want je kunt nog maar tot 8 december mutsjes insturen. Ondertussen zit Daan geduldig op de vensterbank haaksters en breisters te wachten.

Waar zijn die mutsjes voor? Ze zijn om de aandacht te vestigen op eenzaamheid van ouderen: in Nederland zijn een miljoen ouderen eenzaam.
Deze mutsjes komen op de smoothieflessen van Innocent en die worden dan verkocht. Van de opbrengst wordt van de een deel van de flessen wordt geschonken aan het Nationaal Ouderenfonds. De mutsjes zijn leuk voor op je gekookte ei als eierwarmer dus ook functioneel. En wat poppendag betreft: ik schreef er al eerder een blog over dat de poppen er ook heel erg blij mee zijn http://www.recycleandcreate.com/2017/03/poppendag-de-poppen-gaan-er-vandoor-met.html

Hopelijk lukt het me om deze week ook weer wat aan de amigurumi’s te doen. In ieder geval ben ik deze week wel aan de bak met de haaknaalden voor een ander project. Vanmiddag ga ik de poppendagblogs van de andere blogsters te lezen. Doe je mee?

Dit is het lijstje.

- Es,

Liefs en tot de volgende keer.3 opmerkingen:

De Breimeisjes zei

Goed dat je het erover hebt, ik heb ook nog wat mutsjes liggen :-) Die zal ik dus binnenkort ook maar eens opsturen!
Groetjes,
Akkelien

juffrouw Ooievaar zei

Wat jammer dat de dames geen tijd hadden, zelf maken, je kunt niet meer doen als je best.
Leuk als we je weer vaker gaan zien met dinsdag poppendag.
Groetjes Anita

Anoniem zei

Zo grappig, die Daan op de vensterbank :-)
En goed van je, van die innocent mutsjes!