9/27/2018

Crochet Friends Swap Group: September 2018 Herfst grannies (1)

Wat is swappen?


Ik schreef er eerder al over in een artikel voor het online vrouwenmagazine VrouwTotaal:Facebook Groep Crochet Friends en the sub groep  Crochet Friends Swap Group

Zoals je weet scroll ik vaak op Facebook en ik ben gek op Facebook groepen. Er zijn een heleboel Facebook groepen voor haken. Een van mijn favoriete groepen is Crochet Friends en de bijbehorende groep Crochet Friends Swap Group. 
Claudia Noë, de beheerder van de groep, maakt heel veel werk van de groep en dit waardeer ik heel erg. 
In de swap groep kun je aan verschillende swaps meedoen: de verjaardagsswap, de granny swap en de cadeautjesswap. 

Voor de granny swap en de cadeautjesswap zijn maandelijks thema's bedacht. Ik deed mee aan beide swaps, maar in deze blog schrijf ik over de granny swap van september. 

Hoe werkt de granny swap?

1. Bevestiging van deelname


Je moet onder de post met het plaatje van het thema schrijven of je mee wilt doen, welke kleuren je wilt en of je je grannies met katoen of acrylgaren wilt. En in Messenger schrijf je je adres aan Claudia.

Swap Thema Herfst

Moet je kijken wat een prachtig plaatje voor dit thema: het is gemaakt met veel zorg en liefde en met toestemming van Claudia mag ik dit plaatje in mijn blog gebruiken:


2. Wie word je swap maatje


Jij krijgt in je inbox op Facebook een mail met naam en adres van je swapmaatje. Claudia herinnert je dan nog aan de regels voor de swap en de datum wanneer de grannies uiterlijk verstuurd moeten worden.

3. Bevestiging van verzending/ontvangst

In een andere post met een leuk plaatje kun je bevestigen dan je de post verzonden hebt of ontvangen.


Het is leuk om bij je verzending een leuk kaartje of briefje te doen.

Ik vind het altijd heel spannend om met de swap mee te doen. Nou, wat heb ik dan dit keer gemaakt?

De grannies voor mijn swapmaatje


Dit keer moest ik kiezen uit deze kleuren en moest ik met katoen aan de bak voor mijn swapmaatje.Ik wou een granny square met een herfstblad maken maar ik kon geen eenvoudig patroon vinden. Dus ging ik kijken naar een applicatie om op de granny square te haken en ik vond er een op Pinterest:Ik koos voor de gesloten granny. 


Dat was revolutionair voor mij want ik heb heb de simple granny en de Summer Garden Granny Square nu al 2,5 jaar gehaakt. Maar ik wou heel graag de gesloten granny haken en ik had er vertrouwen in dat het te doen was. En ook dit is een van de redenen waarom ik meedoe met de granny swap: om uit mijn comfort zone te komen en andere grannies te leren!

Als jij deze granny nog nooit gemaakt hebt en je weet niet hoe je dat moet doen dan volg deze video:
Dit is het eindresultaatIk was best onzeker of de grannies wel okay waren. In het begin dacht ik veel te moeilijk met
wat ik daarnaast nog zou haken. Het werd natuurlijk een paddestoel.
Ik denk altijd aan rood en wit bij een paddestoel (oh Mariam kom op nou!!)
 :D
Ik ben blij dat Tessa de grannies leuk vond. 


Ik heb zelf niet aangegeven wat voor materiaal ik wou want ik wou een verrassing. In mijn volgende blog over Crochet Friends Swap Groep September 2018 Herfst grannies zal ik je erover vertellen. Heb jij wel eens meegedaan aan een haakswap?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk! Crochet friends is idd één van de fijnste haakgroepen op FB!
En wat beschrijf je het mooi én duidelijk.
Jouw squares zijn heel mooi geworden!

Mariam's Creations recycle and Create zei

Dank voor het compliment Sigrid. Ik dacht in het begin veel te moeilijk over de grannies, omdat je ook grannies hebt waar je in moet haken. Applicaties zijn gelukkig ook toegestaan :)